Barion Pixel Ezeket a célokat érd el párkapcsolatodban az idén! – Coloré

Ezeket a célokat érd el párkapcsolatodban az idén!

2022. 01. 11.

Közhelyszámba megy, hogy a jó párkapcsolatért naponta meg kell küzdeni. De vajon jól csináljuk? Milyen célok megvalósítására érdemes törekedni? Mik azok, amik valóban segítenek?

Gyakorold a nyugodt kommunikációt

Minden párkapcsolatban előfordul, hogy nem értetek egyet valamiben. Arra kell odafigyelned, hogy még ebben a helyzetben is nyugodtan kommunikálj a partnereddel. Semmi esetre se kiabálj, inkább próbáld elmagyarázni, mit érzel. A vita végén – vagy esetleg a szavak helyett – öleljétek meg egymást, vagy lepd meg azzal, hogy bekapcsolod a zenét és felkéred egy táncra. A jól kezelt helyzet a kapcsolatot is segít megerősíteni.

A problémával harcolj, ne a pároddal

Nyilván egyszerűbb azt a másik fejéhez vágni, hogy „Ugye megmondtam?” vagy „Látod, hogy megint nekem volt igazam?”, de ezek a kijelentések nem vezetnek a megoldáshoz. Ne felejtsd el, hogy ugyanazon az oldalon álltok, és az „ellenség” a probléma. Azt keressétek, hogyan tudjátok a legegyszerűbben megoldani.

párkapcsolat, vita
Soha nem szabad elfelejteni, hogy egy csapatban játszotok / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Nyitottság és őszinteség

Egy egészséges kapcsolatban nyugodtan, bűntudat, szégyen és félelem nélkül megoszthatod a másikkal gondolataidat. Élj is ezzel a lehetőséggel, és bátorítsd erre partnered is. Egy ilyen típusú kapcsolatban a problémákat a párok nem a szőnyeg alá söprik, hanem sokkal inkább megoldják.

Nem vagytok összenőve

Legyenek saját hobbijaid, és joggal várhatod el a partneredtől, hogy támogasson ezekben a tevékenységeidben is. Mindketten tölthettek külön időt akkor is, ha amúgy egy pár vagytok. Ha elkezdtek fejlődni egy irányba, ráadásul még a másik szemében is érdekesebbé válhattok.

Turbózzátok fel a szexet

Ezen a téren mindig lehet fejlődni, legyen szó akár arról, hogy kipróbáltok valami újat, amit mindig szerettetek volna, vagy akár arról, hogy közösen elmentek egy szexterapeutához. Ezzel párhuzamosan intimebbé válik a kapcsolatotok, közelebb érzitek magatokat egymáshoz, és javul a kommunikáció is.

Jusson idő a szórakozásra is

Könnyű beleragadni a hétköznapi rohanásba, és elfelejteni, hogy milyen jól lehet szórakozni a pároddal. Csináljatok bármit, ami mind a kettőtöknek öröm: lehet ez egy mozi, egy elegáns vacsora, nevetős társasjátékozás otthon vagy akár közös sportolás.

pár, párkapcsolat, sport
Egy remek közös program sokat segít / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Nézzetek fel egymásra!

Egy párkapcsolatban nagyon fontos, hogy szeressenek, de azt is kell érezned, hogy a párod nagyra értékel és felnéz rád. Sőt ugyanezt az érzést neked is meg kell adnod azzal, hogy rendszeresen elmondod, miben jó, és mit becsülsz különösen sokra benne.

Nyitókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix