Barion Pixel Beindulunk egy szexi apatesttől? Miért vonzódnak a nők a pocakosabb pasikhoz? – Coloré

Beindulunk egy szexi apatesttől? Miért vonzódnak a nők a pocakosabb pasikhoz?

2024. 06. 08.

A mackósan izmos, de mégsem túl hasas férfiak a legnépszerűbbek a nők körében. De mi a magyarázat? Mitől vált a legvonzóbb alkattá a dadbod, azaz apatest, és egyáltalán miért hívják így?

2015-ben robbant be a köztudatba az apatest szó. Ekkorra lett pontos kifejezése az emberiségnek arra, amikor egy férfinek a teste… Hm… Milyen is? Igazából még körülírni is nehéz.

Azt nem mondhatjuk, hogy pocakos, hiszen nem az. Nem is túlsúlyos vagy duci. Izmos, de azért nem úgy. Mackós, de nem lottyadtan. Ugye, hogy nem egyszerű kézzel fogható magyarázatot adni, milyen is az az apatest? Nos, épp emiatt kapott saját nevet, ami aztán annyira népszerű lett, hogy megjelenése évében az év szavának választották.

Nem minden apatest, ami erősödik

Akkoriban még nem volt ennyire jellegzetes tényező a bodyshaming, legalábbis nem címkéztük így fel. Még csak hírek jelentek meg arról, hogy egy-egy sztár, például Leonardo DiCaprio ,,behízott” ,,mackós lett” vagy ,,pocakot eresztett”. Aztán, mikor megnéztük a képét, kissé értetlenül álltunk a dolog előtt: nem is kövér, nem elhízott, ott vannak az izmok is, és továbbra is vonzó. Legyen mondjuk apatestű!

Dicaprio apatest
Kép forrása: Youtube

Végül is stimmel. A korábban sokat sportoló, este azért mostanság egy-két sört aktívan szorongató, már csak ünnepnapokon futni járó apukák valóban nincsenek az év minden szakában topon, és tényleg ilyesmivé alakulhat át régebben szuperedzett testük, így elég találó az apatest kifejezés – vallottuk be.

Öt-hat évvel később, mikor azonban már Zac Efron is megkapta az apatestű bélyeget, pedig vele egész egyszerűen csak annyi történt, hogy már nem teknőspáncél módon kockás a hasa, és nem lehet minden egyes izomrostját tisztán látni a karján. Lógó pocakot vagy megereszkedett bőrt nagyítóval sem találnánk, csak egy egészségesen izmos, és mondjuk saccra tizenöt testzsírszázalékkal rendelkező férfitestet. Egy szó mint száz, Zac teste nem dad bod.

Persze, ha ilyen az apatest, akkor azért szívesen lenne bárki Zac Efron nevelt lánya, nem?

zac efron
Zac állítólagos apateste balra, és régi alakja jobbra
Kép forrása: Youtube

A nők szerint a legvonzóbb testalkat

/csalad/parkapcsolat/apatest-pocakos-pasi/