Barion Pixel Ezért rossz, ha túl sokat posztolsz a gyermekedről – Coloré

Ezért rossz, ha túl sokat posztolsz a gyermekedről

2021. 02. 05.

Nehéz ellenállni egy-egy cuki fotó megosztásának, azonban jobb, ha vissza tudod fogni magadat.

fe ngo bvx3G7RkOts unsplash

Minden anyuka legszívesebben az egész világnak megmutatná, mennyire csodálatosan szép a gyermeke, sőt, akár óránként is posztolna egy fotót róla, hiszen annyira cukik a kis lábai, olyan szépen mosolyog, illetve már két foga is kinőtt.
Ez természetes, hiszen büszke szülőként tényleg nehéz a kísértésnek ellenállni, mégis jobb, ha a bébit inkább csak nagyon ritkán teszed ki a Facebookra vagy az Instára.

Az internet nem egy biztonságos hely

A nagy sütireceptje tökéletes biztonságban van a gasztro blogodon, de a gyermeked fotói már kevésbé. Ha nyilvános profilod van, bárki – konkrétan tényleg bárki, akinek van internethozzáférése – megnézheti a babád fotóit, bizony, olyan emberek is, akik utána lementhetik, és vissza is élhetnek vele. Lehet, hogy sosem fogsz róla tudni, de akkor is jobb úgy élni, hogy a gyerekedről egyetlen illetéktelen helyen nincs kép.

Sosem felejt az internet

Emlékszel a te gyerekkori rém kínos képeidre, amiken fogatlanul pózolsz, vagy totál kajafoltos ruhában, esetleg épp a tóban játszol sárosan? Nos, míg a szüleid szerint ez aranyos, szerinted inkább ciki volt mindig is. A te gyereked pont így fogja gondolni, pláne, mikor néhány év múlva meglátja az oldalakon. Hihetetlenül hangzik, de lehet, hogy épp ez okoz majd neki valamilyen traumát. Ha most azt mondanád, ugyan már, addigra letörlöd, akkor jegyezd meg: az internet nem felejt.

Nem véletlen a korhatár

A közösségi oldalakra 13 éves kortól enged a szabályzat regisztrálni, ez pedig nem véletlen. A szabályzat szerint a babák és gyerekek 13 éves kor alatt fent sem lehetnének ezeken a portálokon. A gyermeked nem tulajdon, ő egy saját, önálló ember, akkor is, ha még pici. Ahogy nem nézetnél vele korhatáros horrorfilmet, úgy ne is ömleszd a képeivel tele a faladat.

giphy 14
Kép forrása: Giphy

Nem adott engedélyt

Ugye, te sem szeretnél magadról olyan képeket sehol látni, amikre nem adtál engedélyt? Akkor miért tennéd ezt meg a gyerekeddel? Várd meg a fotókkal azt a kort, amikor már bele tud egyezni, vagy épp megkérni, hogy ne küldözgesd szét a képeit.

Nem minden barátod kíváncsi

Valószínűleg te is mosolyogsz egy-egy aranyos babafotón, amit a barátaid tesznek ki, de szíved mélyén elrejtenéd a faladról azt a volt kollégádat, aki naphosszat a gyerekéről lőtt Snapchat-filteres képeket pakolgatja ki mindenhova. Na, ugye, hogy máris kevesebb képet van kedved megmutatni a piciről?

Természetesen egy-egy cuki kép megosztása sosem gond, de fontos, hogy tudd, hol a határ mennyiségben, és persze minőségben is, és legyél tudatosan instázó anyuka!

Borítókép forrása: Unsplash

/csalad/gyerek/ezert-rossz-ha-tul-sokat-posztolsz-a-gyermekedrol/