Barion Pixel Az első baba úton van: Hogyan készítsük elő a háztartást? (x) – Coloré

Az első baba úton van: Hogyan készítsük elő a háztartást? (x)

2022. 08. 29.

Az első gyermek nagy lépést jelent a szülők életében. Ez sokkal alapvetőbb változás, mint a második vagy harmadik utódok esetében. Az Ön életmódja mellett a háztartásnak is át kell alakulnia.

Lehet, hogy két külön hálószoba kell

Készüljön fel arra a lehetőségre, hogy partnere figyelme legalább néhány hétre vagy hónapra a megszokottnál sokkal jobban megoszlik. Öntsünk magunknak egy pohár bort – az anya egyszerűen az, akinek elsősorban csak a szoptatás miatt kell gondoskodnia a babáról. Annak pedig semmi értelme, hogy a férfi, aki általában anyagilag a családfenntartó szerepét vállalja, a párjával és az utódokkal töltse az éjszakát.

Röviden: jobb, ha a férfi zavartalanul tud aludni, és a legjobb teljesítményt nyújtja a munkahelyén, majd otthon segít az anyának a házimunkában. Ha tehát a baba sokat sír, bölcsebb lehet, ha átköltözik a szomszéd szobában lévő ágyba – akár a mama és a baba, akár az apa.

Elso Baba Favi Colore.hu
Forrás: Pexels.com

Rengeteg új tárolóhelyre lesz szükség

A baba érkezésével jelentősen át kell majd alakítani környezetünket. Az alapfelszerelésen kívül azonban rengeteg új ruházatra és tisztálkodási szerekre is szükségünk lesz. Az első hónapok a legnehezebbek ebből a szempontból. Készüljön fel tehát arra, hogy új komódokat és szekrényeket kell vásárolnia, amelyekben mindent tárolhat. A tágas fiókokkal rendelkező komódok ideálisak ebből a szempontból. Néhány komódot pelenkázóasztallal is kombinálnak, ami valószínűleg a legpraktikusabb megoldás mind a baba, mind pedig a szülők számára.

Milyen otthoni felszerelést vásároljon a baba számára?

A baba számára rengeteg új felszerelést kell beszereznie az otthonába, amelyek az úgynevezett babafelszerelés részét képezik. A már említett pelenkázóasztalon kívül, amely egy tárolóhelyekkel ellátott komódra helyezhető, ezek közé tartoznak a következők:

  • kiságy és bölcső (és a hozzá tartozó matrac, lepedő és ágynemű)
  • egy pólya
  • bébiőr (azaz egy olyan eszköz, amely tudatja Önnel, hogy a baba alszik-e, amikor Ön nincs a közelben).
  • elsősegélycsomag baba felszereléssel
  • szoptatási felszerelés (mellszívó, sterilizáló, cumisüveg, szoptatós párna…)
  • pelenkázó kosár
  • baba piperecikkek (púder, különböző krémek, olajok, alkohol, sampon, testápoló, mosdókendők, törölközők…)
  • műanyag fürdető tálca

De ezen kívül szükséged lesz még egy babakocsira, egy autósülésre (a baba korától függően), sok ruhára az évszaknak és az időjárásnak (és a baba korának) megfelelően.

Mivel szó szerint tucatnyi különböző termékre van szükség, amelyekre gyakran csak néhány hétig vagy hónapig van szükség a baba életében, ne habozzon rokonok és barátok segítségét igénybe venni, vagy böngésszen a bababazárok kínálatában. Gyakran juthat használt felszereléshez elfogadható áron.