A töltött paprika íze és illata mindenkit elvarázsol. Ez a recept azonban más, mint amit eddig megszokhattál. Mérföldekkel finomabb lesz, ha így készíted.
A nyári szezon egyik kedvenc egytálétele számtalan változatban elkészíthető, ráadásul hihetetlenül egyszerű. A klasszikus töltött paprikát többnyire zamatos paradicsomszósszal, főtt krumplival tálalják, ám a mi receptünkhöz nem szükséges extra köretet készítened, mert egy önmagában is laktató fogást kapsz. Vagy ha nagyon vágysz a köretre, készíthetsz mellé egy isteni zöldsalátát.
Töltött paprika másképp
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók kb. 2 adaghoz:
- 3 paprika
- 1 szelet csirkemell
- 5 dkg trappista
- 5 dkg feta
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 tk. aprított oregánó
- 1 csomag szeletelt bacon
Elkészítés:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük, előkészítünk egy tepsit. A paprikákat alaposan megmossuk, leszárítjuk és félbevágjuk. A magjait kikaparjuk és a magházát is teljesen eltávolítjuk.
- A csirkemellet megtisztítjuk, majd megmossuk és letöröljük. Apró kockákra szeljük, majd a trappistát és a fetát is kis kockákra szeljük. A petrezselymet megmossuk, lecsepegtetjük, leveleit felaprítjuk.
- A csirkemell- és a sajtkockákat összekeverjük, majd megszórjuk a petrezselyemzölddel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és az oregánóval fűszerezzük. Összeforgatjuk és megtöltjük vele a paprikákat. Ezeket baconbe tekerjük és az előkészített tepsibe sorakoztatjuk.
- A tepsit lefedjük és az előmelegített sütőbe toljuk körülbelül 30 percre. Ezután a hőt 200 fokra emeljük, a fóliát leszedjük a tepsiről és a töltött paprikákat 5 perc alatt pirosra sütjük. Amikor kész, kivesszük és tetszés szerint friss salátával tálaljuk.
Babgulyás bográcsban, ami után nem kell második!
Ha már a magyaros ételeknél tartunk, a bablevesnek szintén számos fajtája létezik: Jókai, zöldbab, de magyar és mexikói bableves is van! Ma a babgulyást mutatjuk be egy felejthetetlen recepttel, ami után a család garantáltan nem fog második fogásért sírni!
Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix