Tegnap este a budapesti Várkert Bazárban tartották a hazai gasztroélet egyik legjelentősebb ünnepét, az Audi-Dining Guide Év Étterme Gálát. Az Év Étterme a Rumour by Rácz Jenő lett, emellett számos különdíjat is kiosztottak. Lássuk, hová érdemes mindenképpen beülni egy vacsorára, esetleg csak egy sütire vagy koktélra!
Rácz Jenő séfnek és a Costes Groupot alapító Gerendai Károlynak közös vállalkozása a Rumour. A külföldről hazatérő, hazai televíziós tehetségkutató főzőshow népszerű zsűritagjának első magyarországi étterme, a hazai éttermi kínálatban újszerűnek számító egyedi „chef’s table” koncepcióval várja a vendégeit. A vendégeket a látványkonyhát körülvevő pult köré ültetik, és a vacsorát a séf, a sommelier és az egész éttermi személyzet vezetésével kísérik végig, egyfajta közösségi érzésre építve. Az étterem saját meghatározása szerint gasztroszínháznak nevezi a vacsoráit, ennek megfelelően a gasztronómiai élményt kiegészítő elemekkel, gegekkel jeleníti meg. A Rumour ételkínálata az ismert, klasszikus fine dining stílust képviseli, olykor formabontó tálalással. Nem véletlen, hogy idén az Audi-Dining Guide Étteremkalauz a Rumour By Rácz Jenő éttermet Az Év Étterme Díjjal ismerte el.
Új kategória a legjobbak legjobbjainak és az ország top cocktail bárjának
Az Év Étterme Díj nyertesének kihirdetése előtt átadták a gála legújabb kategóriáinak győzteseit, köztük az új Dining Guide Restaurant Best Of The Best minősítést is. Az Étteremkalauz A legjobbak legjobbjai besorolással ismeri el azon egységek példamutató minőségét, amelyek az ezt megelőző évek Étteremkalauzaiban minimum három évben is a kategóriájuk legjobb helyezését érték el. Az új kategória első díjazottja a Stand Étterem lett, amely az elmúlt három évben az Év Étterme díj győztese volt. A decens megjelenésű, kozmopolita hangulatú csúcsétterem erős „fine” gasztronómiai koncepcióval és világszínvonalú éttermi szervizzel fogadja vendégeit. A Stand nyitása óta a magyar gasztronómia régió alapanyagaira épülő, és a hazai konyhai tradíciók kortárs, modern felfogású tányérjaival, menüsoraival nyűgözi le a külföldi vendégeket és a gasztronómiát értő és érző lokálpatriótákat. Az étterem többek közt a Bocuse d’Or versenyeken elért eredményei miatt is nemzetközi figyelmet kap.
Az új díjkategória mellett új TOP10-es listát is találunk az idei Étteremkalauzban: az első Dining Guide Év Cocktail Bárja díjat a Black Swan Budapest nyerte el.
A 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai
Audi – Dining Guide Év Étterme Díj: Rumour by Rácz Jenő
Különdíjak
· Dining Guide Fenntarthatósági Díj / Pajta · Dining Guide Az Év Cocktail Bárja / Black Swan Budapest · Dining Guide Az Év Cukrász Teljesítménye / Menyhárt Attila (Four Seasons Pastry Chef) · Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best / Mihályi Patisserie · Dining Guide Az Év Cukrászdája / Málna The Pastry Shop · Dining Guide-Unicum Riserva Az Év Éttermi Szervize / Déryné · Dining Guide-Lanson Az Év Borlapja / Felix Kitchen & Bar · Dining Guide Az Év Ifjú Séf Tehetsége / Pallag Dávid (Rutin) · Dining Guide Az Év Szakács Teljesítménye / magyar Bocuse d’Or csapat · Dining Guide-Unicum Barista Az Év Innovatív Konyhája / Mák Restaurant · Dining Guide Az Év Ígéretes Étterme / Szaletly Vendéglő és Kert · Dining Guide-Audi Életműdíj / Pintér Katalin · Dining Guide-Master Good az Év Séfje / Wolfgang Puck · Dining Guide Restaurant Best Of The Best / Stand
TOP10+2 Étterem
· Rumour by Rácz Jenő · Platán Gourmet Étterem · Essência Restaurant - Tiago & Éva · Salt Budapest · Pasztell · Borkonyha Étterem · Babel Budapest · Arany Kaviár · Costes Restaurant · 42 Restaurant & Bar · Costes Downtown · Laurel Budapest