A hús és a saláta egy idő után rendkívül unalmas, de a fűszereknek hála több módon variálható, így teljesen új formában ehetjük a szokásos csirke-saláta kombinációt. Íme a currys-mustáros csirkecsíkok!
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- só
- őrölt fekete bors
- 1 + 0,5 dl olaj
- 1 kiskanál őrölt curry
- 1 kiskanál dijoni mustár
- 2 kiskanál méz
- 1 arasznyi póréhagyma
A salátához:
- 1 kisebb fej jégsaláta vagy egy zacskó készen kapható salátamix
- 2 piros retek
- 1 piros húsú paprika
- 2 kanál szemes kukorica (konzerv)
- 4-5 koktélparadicsom
- 1 kisebb kígyóuborka
- őrölt feketebors
- só
- 2-3 evőkanál olívaolaj
Így készülnek a mennyei currys-mustáros csirkecsíkok:
A csirkemelleket elsőként megmosom, megszárítom, és vékony csíkokra vágom. Sózom, és ha ízlésem úgy tartja, borsozom is.
Az olajból egy decit elkeverek a curryvel, a mustárral és a mézzel, majd jó alaposan bekenem vele a csirkecsíkokat. Letakarom és hűtőszekrényben magára hagyom legalább egy órára, de akár egy éjszakára is!
Ha állt a hús, a póréhagymát vékony karikákra vágom. A maradék olajat felhevítem, és kissé megfuttatom benne a hagymakarikákat. Rádobom a bepácolt csirkemellet, és megpirítom.
A jégsalátát megmosom, lecsepegtetem, és 2-3 centis csíkokra darabolom. A retket és a paprikát megtisztítom, vékonyan felszeletelem, a paradicsomot cikkekre vágom, az uborkát pedig félkörökre.
A zöldségeket összekeverem, sózom, borsozom, és lazán összeforgatom az olívaolajjal.
A Keveremkavarom javaslata alapján tálaláskor a salátából szedek elsőként, majd ráhalmozom a finom currys-mustáros csirkecsíkokat.