Barion Pixel A top 5 szépségápolási tipp idén őszre – Coloré

A top 5 szépségápolási tipp idén őszre

2024. 10. 06.

Romantikus és egyben kihívásokkal teli évszak a narancssárgában pompázó ősz, ami sok nehézséget tud okozni a szépségápolásban.

Az ősz a maga csipkebogyó érlelő, reggelente deres, délben napsütéses mivoltával sokaknak a kedvenc évszaka. Egy hűsítő pihenő a nyári elviselhetetlen kánikula után, a forrócsokizások és kedvenc pulóvereink időszaka, a színes plédeké a nyitott teraszokon vagy épp egy az összebújós Netflixezéssel. Ez a csoda évszak azonban a maga szélsőséges kis változásaival, meredek hőmérséklet csökkenésével bármilyen bőrtípuson komoly pusztítást végezhet. A most következő hasznos szépségápolási tanácsok és tippek segítenek megakadályozni vagy tompítani a szépségünkre ártalmas hatásokat.

    szépségápolás
    Forrás: Getty Images

    Hámlasztás, radír hetente

    Az őszi tisztító szépségápolás kulcsfontosságú összetevője ez, hiszen a hámlasztók célja, hogy segítsenek a bőrnek megszabadulni az elhalt sejtektől. A matt, elhalt hám helyébe egészséges, ragyogó bőr léphet és segít abban is, hogy a bőrápoló krémek könnyebben beépüljenek. A hámlasztás csökkenti annak valószínűségét, hogy az elhalt sejtek a pórusok eltömítésével hozzájáruljanak a foltok kialakulásához. Hámlasztásra az egyik legjobb a bromelain gyümölcsenzim.

    Nedvesség tunning

    Az arcbőrnek komoly kihívás, hogy megtartsa a hidratáltságát ősszel, ezért egy jó nappali és egy gazdag éjszakai krém az őszi szépségápolás elengedhetetlen kelléke. Ezekben legyen hialuronsav és SPF is. Emellett pedig antioxidánsokkal teli smoothiekkal és gyógyteákkal hidratáljunk.

    Kipirosodás ellen illatmentes termékek

    A bőr védelme és hidratálása segít megnyugtatni a kipirosodásra hajlamos bőrt ősszel, de ha a bőrpír mégis szezonális gondot okoz, akkor az illatanyag vagy illóolajok nélkül készült illatmentes bőrtermékek extra gyengédséget adhatnak. Például éjszakai nyugtató szérum formájában.

    Az ajkak védelme – természetesen

    A bőrhöz hasonlóan az ajkak is kiszáradhatnak és károsodnak az ősz folyamán. Ennek elkerülése érdekében természetes alapanyagú stifteket használjunk a sérült ajkak védelmére, táplálására és helyreállítására. A nyugtató avokádó, gránátalma és mirha pl. elősegíti a repedezett ajkak gyógyulását, míg a méhviasz puhítja, a csipkebogyó pedig helyreállítja a bőrbarriert.

    Kézenfekvő ápolás

    A kezeink legalább akkora környezeti stressznek vannak kitéve, mint az arcunk, mégsem figyelünk rá eléggé. Ne csak körmeink legyenek szépek és trendik. Kézfejünk bőrét ápoljuk gazdag összetevőkkel, mint amilyen a körömvirág, avokádó olaj, méhviasz, zabkivonatos krém.

    Borítókép forrása: Getty Images