Barion Pixel Az időjóslány mondja el a hétvégi időjárást: igazi kirándulóidőnk lesz! – Coloré

Az időjóslány mondja el a hétvégi időjárást: igazi kirándulóidőnk lesz!

2024. 09. 20.

Rendhagyó időjárásjelentésünkből kiderül, milyen idő várható a hétvégén, és még egy könyvet is ajánlunk mellé!

Rachel Lynn Solomon könyve, Az időjóslány érdekes világba kalauzolja az olvasót, hiszen abba láthatunk bele, hogy hogyan működik az időjárásjelentés és a televízió világa. Érdekes helyszín ez egy lassan kibontakozó szerelemhez, ami akárcsak az életben, a tévés világban sem egyszerű és magától értetődő. A fiatal időjós, Ari nehezen tudatosítja magában, hogy tévés lett, ám a szembejövő óriásplakátok idővel meggyőzik erről: tényleg ő feszít rajtuk, és sokkalta magabiztosabb annál, mint amit önmagában érez.

A könyv lassú víz partot mos elven hozza össze a két szereplőt, ám korántsem csak egy romantikus történetet olvashatunk, hiszen számos fontos kérdést feszeget a történet, mint például a depresszió vagy az egyedülálló szülőség kérdése, hiszen főszereplőnknek nemcsak a környezetével, hanem önmagával is meg kell küzdenie. Fiatalkora óta depresszióval küzd, ám próbálja titkolni, ám mint minden munkahely, a tévé sem kínál stresszmentes környezetet, már csak a főnökasszony miatt sem, aki exférjével küzd, és a munkahelyére is beviszi a problémát.

Bár a szerkesztőség nehezen viseli a helyzetet, csupán a főszereplő, Ari és a sportriporter, Russell az, akik kísérletet tesznek arra, hogy megoldják a problémát, és újra összehozzák az egykori párt. Egy párt valóban összehoznak, de hogy kicsodát, egészen addig nem derül ki, míg el nem olvassuk a könyvet.

Ebben a romantikus, élet szőtte emberi történetben bár nem feltétlenül ismerünk magunkra a depressziós lány képében, mégis számos emberi sorssal találkozhatunk, és láthatjuk, hogy az élet senkinek sem fenékig tejfel, de mindennek ellenére van kiút, hiszen mindig lesz valaki, aki az összes nyűgünkkel együtt szerethet bennünket.

Íme a hétvégi időjárás az Időjóslánytól:

Szombaton napos időnk lesz, nem lesznek felhők az égen, ekképp az esőt is megússzuk. Enyhe szellőre készülhetünk, a hőmérséklet éjszaka 5 és 12 fok között alakul, nappal pedig akár 26 fokot is mérhetünk.

Kellemes, igazi kiülős időt mond az Időjóslány / Kép forrása: Getty Images
Kellemes, igazi kiülős időt mond az Időjóslány / Kép forrása: Getty Images

Vasárnap is hasonló időnk lesz, ám ekkor már 27 fok is lehet!

Hétfőn már lesznek felhők az égen, de csapadék nem várható. Előfordulhatnak erősebb széllökések, de a hőmérséklet változatlanul 26-27 fok lesz a nap során – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Nyitókép forrása: Coloré