Barion Pixel Így tüntesd el az ősz hajszálakat természetesen – Coloré

Így tüntesd el az ősz hajszálakat természetesen

2024. 09. 18.

Az ősz hajszálakat természetesen is el lehet tüntetni, bár kicsit időigényes.

Az ősz hajszálak megkeserítik az ember életét, de ha ódzkodunk a festéktől, természetes módon is megszabadulhatunk tőlük!

Természetesen az ősz hajszálak ellen

Répa

A répa erős színét is viselhetjük a hajunkon, ám nyugodjunk meg, nem lesz narancssárga, csak egy kellemes árnyalatot fog kapni. 4-5 répát pépesítsünk nyersen, tegyünk bele egy-két evőkanál olívaolajat, majd vigyük fel a hajunkra, és egy órán át hagyjuk rajta. Egy óra elteltével almaecettel öblítsük le. Ha nem érezzük elég erősnek a színt, ismételjük meg másnap.

Lilahagyma

A hagymát nem az illata miatt szeretjük, legalábbis nem csak amiatt! Hajszínezésre is alkalmas, és nincs más dolgunk, mint 5-6 nagyobb hagyma héját vízbe áztatni, és órákig, vagy akár napokig benne hagyni. Az így kiázott lével mossuk át a hajunkat, tekerjük egy törülközőbe fél órára, és lilás-barnás árnyalatú tincseket kapunk vissza.

A lilahagyma nemcsak finom, hanem természetes színező az ősz hajszálak ellen  / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix
A lilahagyma nemcsak finom, hanem természetes színező az ősz hajszálak ellen / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Citrom

A citrom inkább azoknak kedvez, akik világosítanának megőszült tincseiken. Nincs más dolgunk, mint citromlevet spriccelni a hajunkra, jól átdörzsölni, és egy órára kiülni a napra. Fontos azonban, hogy ne a legmelegebb órákban menjünk ki, mert károsíthatjuk a hajunkat.

Cékla

A cékláról tudjuk jól, hogy ha a terítőre vagy a ruhánkra megy, érzékeny búcsút vehetünk a textiltől, mert rendkívül nehéz, szinte lehetetlen kimosni belőle. Éppen ezért tökéletes hajfestésre! Tény, hogy a világos, szőkés hajon jobban látszik az eredmény, barnán is lehet próbálkozni, mert érdekes, alig látható árnyalata van ugyan, mégis felruházza valami plusszal.

A művelethez szükségünk lesz céklára, turmixra, harisnyára és kesztyűre, majd az alábbi videó szerint érdemes eljárni:

Több olyan kozmetikai márka van, mely természetes anyagok felhasználásával készít hajfestéket, így küzdve az ősz haj ellen. Érdemes azokat is kipróbálni, ha túl időigényesnek érezzük a teljes mértékben természetes megoldásokat.

Forrás: Healthline.

Nyitókép forrása: Getty Images