Barion Pixel Jöhet a méretcsere vagy van megoldás? Cipőtágítás: hogyan passzoljon jobban a cipőd? – Coloré

Jöhet a méretcsere vagy van megoldás? Cipőtágítás: hogyan passzoljon jobban a cipőd?

2024. 05. 28.

Valószínűleg te is jártál már úgy, hogy az üzletben tökéltesnek tűnt egy cipő, de végül otthon, hordás közben jöttél rá, hogy túl kicsi. Ilyenkor három lehetőséged van, a szenvedés, a kidobás vagy elajándékozés, és a cipőtágítás.

Persze, a cipőtágításnak is megvannak a határai, egy fél vagy teljes méretet nem nyerhetsz vele, de némi helyet azért igen! Ez sokszor már elég ahhoz, hogy ne dörzsöljön és sebesítsen meg a lábbelid.

Módszerek cipőtágításhoz

1. Viseld este

Az egyik legegyszerűbb és legkönnyebb módja annak, hogy elkezdd nyújtani a cipődet, ha egyszerűen este viseled. Vegyél fel néhány réteg zoknit, akár vastagabbat, és sétálj otthon, amíg a lábad fájni nem kezd! Csináld ezt néhány napig, és hamarosan nagy különbséget fogsz érezni. A lábad formája és a séta nyomása, amit a vastag zokni még jobban felerősít, csodákat fog tenni a szűk cipővel.

2. Használj hőt

A bőrcipők nyújtásához csak hajszárítóra és vastag zoknira van szükséged. Vegyél fel egy vastag zoknit a cipővel együtt, majd irányítsd a hajszárítót a szűk részekre, és közepes hővel lágyítsd meg a cipőt, amíg kényelmesen nem illeszkedik. Ez a művelet csak néhány percet vesz igénybe. Fontos, és mozgasd közben a hajszárítót, hogy elkerüld a bőr sérülését!

cipőtágítás
Kép forrása: Aleksej Sarifulin / iStock / Getty Images Plus / Getty Images

3. Fagyaszd le!

Túl szűk az új cipőd a lábujjaknál? Ha igen, akkor a fagyasztóba helyezésük sokat javíthat a helyzeten.

A fagyasztásos módszerrel történő cipőtágításhoz két műanyag zacskót tölts meg körülbelül 3/4-ig vízzel. Zárd le őket szorosan, és tegyél egy-egy zacskót mindkét cipőbe, az eleje felé, a lábujjrészbe nyomva. Szabadíts fel egy kis helyet a fagyasztó polcán, és tedd bele a cipőket. Ahogy a víz megfagy, és jéggé alakul, kitágul és kinyújtja a cipőt.