Barion Pixel Szilvával párolt pulyka bulgurral (x) – Coloré

Szilvával párolt pulyka bulgurral (x)

2023. 09. 04.

Ezt meg kell kóstolni!

Az Európai Friss Csapat program ajánlata kora őszi estékre a szilvával párolt pulyka bulgurral, Bernáth József séftől.  Egy igazi zamatos, különleges ízvilágú egytálétel, ami nemcsak nagyon finom, de a szívet is melengeti. A szilva édeskés íze, a paszternák, a vörösbor és a kakukkfű tökéletesen kiegészítik egymást és egy igazi őszi fogássá állnak össze!

Hozzávalók: 

  • 600 g friss szilva
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 30-40 g méz
  • 1 db friss chili
  • 600 g paszternák
  • 35 g olívaolaj
  • 15 g finomliszt
  • 200 g száraz vörösbor
  • 4-5 szelet 150 grammos pulykamell szelet
  • 2-3 g finom só
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 80 g édes vörös portói bor
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 100 g bulgur
  • 2-3 g finom só
  • 1 kis csokor menta

Ezt meg kell kóstolni! A teljes receptért kattints ide: https://frutti-veggi.hu/2022/09/08/szilvaval-parolt-pulyka-bulgurral/

Recept: Bernáth József