Ezt meg kell kóstolni!
Az Európai Friss Csapat program ajánlata kora őszi estékre a szilvával párolt pulyka bulgurral, Bernáth József séftől. Egy igazi zamatos, különleges ízvilágú egytálétel, ami nemcsak nagyon finom, de a szívet is melengeti. A szilva édeskés íze, a paszternák, a vörösbor és a kakukkfű tökéletesen kiegészítik egymást és egy igazi őszi fogássá állnak össze!
Hozzávalók:
- 600 g friss szilva
- 1 kis fej vöröshagyma
- 30-40 g méz
- 1 db friss chili
- 600 g paszternák
- 35 g olívaolaj
- 15 g finomliszt
- 200 g száraz vörösbor
- 4-5 szelet 150 grammos pulykamell szelet
- 2-3 g finom só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 80 g édes vörös portói bor
- 1 kis csokor kakukkfű
- 100 g bulgur
- 2-3 g finom só
- 1 kis csokor menta
Ezt meg kell kóstolni! A teljes receptért kattints ide: https://frutti-veggi.hu/2022/09/08/szilvaval-parolt-pulyka-bulgurral/
Recept: Bernáth József