Ha nem kedveled a lecsót, grillezd a paprikát!
Sütve, főzve, töltve, őrölve fűszernek… A paprika a magyar konyha alapvető és elengedhetetlen alapanyaga a levestől a főételen át a savanyúságig. A szezon beköszöntével még inkább előtérbe kerülnek a paprikából készült fogások és köztük az egyik legnépszerűbb, a lecsó is. Az Európai Friss Csapat program azokra is gondol, akik nem kedvelik a lecsót, de nem akarnak lemondani a friss hazai paprika ízéről! Érdemes grillezve megkóstolni, mert sütés közben a benne található cukor karamellizálódik, és ettől lesz egészen különleges az ízvilága.
Hozzávalók 2-3 fő részére:
- 2 db sárgarépa
- 2 db kápia paprika
- 2 db TV paprika
- 2 db kosszarvú édes paprika
- 1 db cukkini
- 1 db padlizsán
- 1 db Halloumi sajt (grillsajt)
- finomsó
- frissen őrölt feketebors
- 8 ág kakukkfű
- 1 kis csokor menta
- 350 g görög joghurt
- 1 dl olívaolaj
- 3-4 db paradicsom
- 1-2 szál újhagyma
- 1 kis csokor bazsalikom
Kóstolj meg új ízeket, készítsd el Bernáth József séf receptjét! A teljes receptért kattints ide:
https://frutti-veggi.hu/2023/07/31/zoldsegnyars-grillezett-sajttal/
Recept: Bernáth József