Barion Pixel Zöldségnyárs grillezett sajttal (x) – Coloré

Zöldségnyárs grillezett sajttal (x)

2023. 08. 08.

Ha nem kedveled a lecsót, grillezd a paprikát!

Sütve, főzve, töltve, őrölve fűszernek… A paprika a magyar konyha alapvető és elengedhetetlen alapanyaga a levestől a főételen át a savanyúságig. A szezon beköszöntével még inkább előtérbe kerülnek a paprikából készült fogások és köztük az egyik legnépszerűbb, a lecsó is. Az Európai Friss Csapat program azokra is gondol, akik nem kedvelik a lecsót, de nem akarnak lemondani a friss hazai paprika ízéről!  Érdemes grillezve megkóstolni, mert sütés közben a benne található cukor karamellizálódik, és ettől lesz egészen különleges az ízvilága.

Hozzávalók 2-3 fő részére:

  • 2 db sárgarépa
  • 2 db kápia paprika
  • 2 db TV paprika
  • 2 db kosszarvú édes paprika
  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 1 db Halloumi sajt (grillsajt)
  • finomsó
  • frissen őrölt feketebors
  • 8 ág kakukkfű
  • 1 kis csokor menta
  • 350 g görög joghurt
  • 1 dl olívaolaj
  • 3-4 db paradicsom
  • 1-2 szál újhagyma
  • 1 kis csokor bazsalikom

Kóstolj meg új ízeket, készítsd el Bernáth József séf receptjét! A teljes receptért kattints ide:

https://frutti-veggi.hu/2023/07/31/zoldsegnyars-grillezett-sajttal/

Recept: Bernáth József