Barion Pixel Chris Hemsworth, mindenki Thorja 40 éves lett – hiába a szülinap, komoly gondok gyötrik a színészt – Coloré

Chris Hemsworth, mindenki Thorja 40 éves lett – hiába a szülinap, komoly gondok gyötrik a színészt

2023. 08. 11.

A szívdöglesztő ausztrál színész, Chris Hemsworth ma lett 40 éves. A Marvel Moziverzum Thorja nem csak a vásznon, de a való életben is lenyűgöző. Tartsatok velünk, és fedezzük fel együtt, mi rejlik Hemsworth sikerének hátterében, és hogyan lett az egyik legkeresettebb színész a világon!

Chris Hemsworth 40 éves

Chris Hemsworth Melbourne-ben született 1983. augusztus 11-én. Az Otthonunk (Home and Away) című ausztrál szappanopera miatt lett ismert a hazájában, majd Hollywoodban is hamar filmsztárrá vált. A Marvel Moziverzum Thorjaként ismerhetik a legtöbben.

Thor: A villámok istene a vásznon

Bár a legtöbben Thorként ismerik, ne gondold, hogy Chris Hemsworthben csak ennyi van. Más filmekben is parádés alakításokat nyújtott, legyen szó akár akcióról, horrorról vagy épp vígjátékról. A Tyler Rake: A kimenekítés (Extraction) brutális akcióival nyűgöz le, míg a Hajsza a győzelemért (Rush) James Huntjaként szintén emlékezetes élményt nyújtott a nézőknek.

Christopher Hemsworth
Christopher Hemsworth / Kép forrása: picture alliance / Contributor / picture alliance / Getty Images

A Thor előtt Chris Hemsworth rövid ideig George Kirk, Kirk kapitány apjának szerepét játszotta a 2009-es Star Trek-filmben, amely elindította a Star Trek-filmek új sorozatát. Nem utoljára láthattuk a franchise-ban, a továbbiakban a Star Trek 4-ben fog szerepelni. Azonban rossz hír, hogy a film eredetileg idén december 22-én startolt volna a mozikban, de határozatlan időre elhalasztották.

Ám Chris Hemsworth sikerének titka nem csupán tehetségében és vonzerejében rejlik. Az ő története a kitartásról, ambícióról és kemény munkáról szól. Hemsworth karrierjét egyértelműen a Marvel Moziverzum indította be, de azóta sem pihent meg. Az akciófilmek mellett vállalt kihívásokat más műfajokban is. Például a National Geographic dokumentumfilm sorozatában is feltűnik, ahol a határtalan emberi vágyak és egészségkeresés útjára lép.

Christopher Hemsworth
Christopher Hemsworth és a felesége / Kép forrása: Gregg DeGuire / Contributor / WireImage / Getty Images

Chris Hemsworth a valóságban

A színész nem csak a vásznon nyűgöz le minket, de a való életben is példaértékű. Nagy rajongója az ausztrál focinak, amit támogat is, de ezenkívül rengeteget jótékonykodik és a családjáért él. Nemrég derült ki egy genetikai vizsgálat során, hogy komoly esélye van arra, hogy az élete egy szakaszán meg kell küzdeni az Alzheimer-kórral. Őszintén vallott arról, hogy hogyan érintette a diagnózis:

A gondolat, hogy nem emlékszem arra az életre, amelyet a feleségemmel és a gyermekeimmel éltem, a legijesztőbb.

A diagnózis arra késztette, hogy egy kicsit visszavegyen a tempóból, így bejelentette, hogy kevesebb szerepet szeretne vállalni a jövőben.

Valamit nagyon megváltoztatott bennem [a diagnózis], ezért szeretnék egy kis szabadságot kivenni.

Szerencsére hozzátette, hogy teljes visszavonuláson nem gondolkodik. Most a feleségére, Elsa Patakyra, és a gyerekeire, India Rose-ra, Sashára, Tristanre akar koncentrálni. De fontos észben tartani, hogy a genetikai eredmény még nem az Alzheimer-kórt diagnosztizálta nála, hanem a hajlamot rá, így azért megvan rá az esély, hogy Hemsworth-nél nem is fog kialakulni a betegség.

Forrás: Wikipedia.org, Wings, OK Magazin

Borítókép forrása: Kevin Mazur / Contributor / Getty Images Entertainment / Getty Images