Barion Pixel 5 kedvenc dalunk a ma 50 éves Robbie Williams-től – A tiéd is köztük van? – Coloré

5 kedvenc dalunk a ma 50 éves Robbie Williams-től – A tiéd is köztük van?

2024. 02. 13.

Nem volt egyszerű csupán öt dalt összegyűjteni Robbie Williams-től, ugyanis a ma ötvenéves énekesnek több korszaka és ekképp számtalan slágere volt.

Robbie Williams 1974. február 13-án született az angliai Stoke-on-Trentben. A kis Robert már gyerekkorában megcsillogtatta színpadi tudását, ugyanis több iskolai színdarabban is fellépett. Természetesen akkor még nem lehetett tudni, hogy az egyik leghíresebb brit lesz belőle.

Csupán tizenhat éves volt, amikor csatlakozott a Take That-hez, majd hat évvel később szólókarrierbe kezdett. Első saját albuma 1997-ben jelent meg, amin szerepel az egyik legnagyobb slágere, az Angels, míg a második korongján a She’s the One és a Millennium kaptak helyet, melyekből szintén sláger lett.

Karrierje során tizennyolc Brit Awards-díjat kapott, négyszer lett a legjobb brit férfi előadó, és hat Golden Globe-díjat is bezsebelhetett.

Robbie Williams legjobb dalai

A fentiek alapján nhéz volt hát kiválasztani a legjobbakat, hiszen minden alkotásban megtalálható az utánozhatatlan ,,Robbie-ság”.

Let Me Entertain You (1997)

A Let Me Entertain You az első szóló dalainak egyike, amelyik hatalmas sikert aratott. Címe, ami magyarul annyit tesz, hogy ,,engedd, hogy szórakoztassalak” nem a közönségnek szól. A dalban egy férfi kétségbeesetten próbálja rábeszélni választottját arra, hogy ágyba bújjon vele.

She’s the One (1998)

A She’s the One az énekes egyik legromantikusabb dala. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az eredeti nóta a World Party-nak köszönhető. Karl Wallinger, a banda tagja a következőt mondta, miután Robbie Williams feldolgozta a dalukat:

Ellopta a disznómat és megölte, de annyi szalonnát adott, hogy négy évig megélhetek belőle.

Az eredeti:

A Robbie Williams-verzió:

Feel (2002)

Az Escapology albumon lévő Feel tizennégy országban lett platinalemez. A zenetörténelem egyik legszívszaggatóbb dala, leginkább azért, mert a szövegével mindenki tud azonosulni, a dallam pedig magáért beszél.

Come Undone (2002)

A Come Undone-t nem játszották olyan gyakran a rádiók, mint a többi slágert, mégis az egyik legmélyebb és egyben legkomplexebb Robbie-dal. A balladai hangulatot rendkívüli erő jellemzi, és ez a kettősség teszi tökéletessé a dalt. A szöveg nem nélkülözi a trágár szavakat, de kiválóan ábrázolja a hírnév utáni szétesést.

Candy (2012)

A 2012-es Candy több mint tízéves, de a mai napig népszerű. Igazi bűnös élvezet, ugyanis a klipje rendkívüli módon giccses, a dallam mégis fülbemászó.

+1 – A karácsonyi lemez

Sok dal kimaradt, mégsem hagyható ki az énekes karácsonyi lemeze, ami bár hangzásában hasonlít az eredeti dalokhoz, mégsem nélkülözi az énekes csibészességét. Hallgatható, nem csak karácsonykor!

Nyitókép forrása: Getty Images