Barion Pixel World Press Photo 2021 – képek és történetek az elmúlt évről – Coloré

World Press Photo 2021 – képek és történetek az elmúlt évről

2021. 10. 08.

Október végéig még ellátogathatsz a világ egyik legnevesebb fotókiállítására. A világszerte 120 helyszínen bemutatott World Press Photo anyagát közel 75 ezer felvétel közül válogatta ki a nemzetközi zsűri.

A világszerte 120 helyszínen bemutatott World Press Photo válogatás október 31-ig hazánkban is megtekinthető, a Magyar Nemzeti Múzeumban. A kiállítás 151 felvételét nemzetközi zsűri válogatta 130 ország 4315 fotóriporterének közel 75 ezer fotójából.

World Press Photo Kiallitas
Kaliforniai oroszlánfóka úszik egy arcmaszk felé a Breakwater búvárhelyen, Montereyben (Kalifornia, USA) / Fotó: Ralph Pace / Kép forrása: worldpressphotohu.info

Miközben az emberiség a járvány leküzdésén dolgozik, a fotóriporterek igyekeznek ablakot nyitni a világra: a covidon kívül regionális konfliktusokról, szociális problémákról, természeti szépségekről, környezetvédelemről és sporteseményekről is tudósítanak.

Akárcsak az előző években, a tárlatot most is kísérő-programok egészítik ki. A Digital Storytelling dokumentarista filmjei olyan történeteket, eseményeket tárnak elénk, amelyekre máskülönben sokan nem figyelnének fel. Emellett a Szebeni Műhely jubileumi kiállítása tizenöt magyar fotóművész alkotásaival mutatkozik be, Lát-lelet címmel.

A kiállítás alkalmanként tárlatvezetéssel is megtekinthető.

Forrás: mnm.hu