Barion Pixel Üdvözöl az Éden: egy sorozat, ami fogva tart és nem ereszt – Coloré

Üdvözöl az Éden: egy sorozat, ami fogva tart és nem ereszt

2023. 04. 29.

A Netflix misztikus szériájában, az Üdvözöl az Éden-ben nem csak a cselekményben szereplők számára nincs hazaút a szigetről, de a nézőket is rabul ejti.

Az Üdvözöl az Éden neve talán egy valóságshow-t juttat leginkább az eszünkbe, ahol bikinis csajok és kigyúrt srácok keresik a szerelmet, de távolabb nem is állhatnánk az igazságtól. Habár az Édenben sincs hiány ledérségből és erotikus jelenetekből, a sorozat jócskán nyomasztó, elgondolkodtató és köröm lerágós. Az abbahagyhatatlan kategória.

A koreai sorozatok mellett a Netflix kínálatában a spanyol gyártások is szép számmal helyet kapnak, és ez a két régió vastagon bebizonyította, hogy nagyon értenek a forgatókönyv íráshoz. A spanyol krimik mellé egyre különlegesebb szériák is felsorakoznak, melyek egyértelműen a fiatal felnőtt korosztályt célozzák meg. Az Elit vitathatatlan sikere után az Üdvözöl az Éden az, amely odaszegezi a nézőt a képernyő elé.

Üdvözöl az Éden
Forrás: Netflix

A történet középpontjában egy sziget áll, amely egyszerre buli helyszín és a fenntartható életet favorizáló kommuna. A szigetre csak különleges, VIP belépővel lehet eljutni, az arra kiválasztott embereknek. A paradicsomi környezetben aztán hatalmas buli, természetes alapú drogok, nyílt szexualitás és egy furcsa szektavezér házaspár várja a bebocsátást nyert szerencséseket. Azonban a szigetről nincs menekvés, a kiválasztottaknak maradniuk kell, mert ottlétük egy magasabb célt szolgál, amit most direkt nem árulunk el. A szigetnek és a közösségnek persze igen szigorú szabályai is vannak, és aki nem akar ott maradni, vagy szabályt szeg, azt eltüntetik. Válogatott kegyetlenséggel.

Üdvözöl az Éden
Forrás: Netflix

A cselekményben gyönyörűen bontakoznak ki a szálak, mesterien derül fény a titkokra és összefüggésekre, a részek között pedig lehetetlen szünetet tartani. Az Éden nemcsak lakóit, hanem a nézőket is rabul ejti.

A sorozat sikere annak is köszönhető, hogy bár bizonyos elemei már megjelentek más sorozatokban vagy filmekben, egyáltalán nem klisés, sok újdonságot találtak ki, egyszerre hátborzongató és szexi, a sziget léte pedig egy olyan nagyszabású rejtélyre épül, amit minden földi halandó ki akarna nyomozni. Emellett a karakterek lefedik a fiatalok széles spektrumát, legyen szó bőrszínről, szexualitásról vagy személyiségjegyekről. És ha mindez nem elég, egy fantasztikus főcímdal is jár hozzá, Belinda előadásában.

Az Üdvözöl az Éden első évada 2022 májusában indult, a második etap nemrég került fel a streaming szolgáltatóra, és aki ezt is ledarálta, az most izgatottan várhatja a harmadik felvonást, amire sajnos valószínűleg újabb egy évet várni kell.

Borítókép forrása: Netflix