Barion Pixel Todoist – applikáció tennivalók megjegyzéséhez – Coloré

Todoist – applikáció tennivalók megjegyzéséhez

2021. 10. 15.

Te is papírra írod a tennivalóidat és a bevásárlólistát? Nem rossz, de van még jobb: a Todoist nevű appot azért fejlesztették ki, hogy ezután ne felejts el semmi fontosat! Használhatod arra, hogy bevedd a vitaminjaidat, hogy időben befizesd a villanyszámlát, és még sok minden egyébre.

Eleve jó az ötlet, hogy a mobilodban tartod számon a tennivalókat, nem folyton eltűnő papírfecniken. Itt ráadásul bejönnek a számítógépes világ előnyei is: az alkalmazás valamennyi eszközöddel szinkronizálja magát. Ha a bevásárlólistát például a laptopon kezdted el írni, a boltban megtalálod a mobilodon is. Ha pedig nincs időd elmenni az üzletbe, megoszthatod a listát a mondjuk a pároddal, aki el tudja végezni a feladatot.

A Todoistot összekapcsolhatod többek között a Googel naptárral és Alexával is.

Todoist Nyito
A Todoist nyitó oldala / Fotó: Vámos Éva

Színkód és a feladatok nyomon követése

A Todoist ennél sokkal többet tud. Színekkel jelölheted az egyes projektek fontosságát, és arra is lehetőséget nyújt, hogy kisebb, könnyebben menedzselhető részekre oszd a nagyobb feladatokat. Nemcsak azt írhatod be például, hogy „vizsga november 7-én”, hanem azt is, hogy „öt tétel kidolgozása ma”, így pontosan nyomon tudod követni, hogy állsz.

A feladataidat tetszés szerinti csoportokba oszthatod, lehet például „Feladat”, „Csinálom” vagy „Elkészült” jelölés. Az „Elkészült” minősítéséhez pedig akár egy kis ünneplést is kapcsolhatsz – miért is ne? Megérdemled!

A Todoistot én a Play áruházból töltöttem le ingyenesen. Elérhető az App Store-ban, sőt a Linuxot használók számára a Snapstore-ban is. Még jobb, hogy az applikációhoz egy e-mail-cím is tartozik, amin segítséget kérhetsz, ha van valamilyen problémád.

Nyitókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix