The Breakdown – mit szólnak a szakértők egyes mozijelenetekhez és karakterekhez?

Ha téged is érdekel, vajon mennyi köze van egy igazi pszichopatához annak, ahogyan Heath Ledger alakította Jokert, vagy mit gondol egy vadászpilóta Tom Hardyról a Dunkirkben, nézd meg ezt a videósorozatot.

Akkor jó egy film, ha sikerül úgy belefeledkeznünk a képernyőn vagy a vásznon látott történésekbe, hogy eszünkbe se jut: a valóságban ez nem pontosan így néz ki. Ha nem vagyunk túl szőrszálhasogatóak, akkor egy középkategóriás mozi esetén is csak legyintünk azokra a részekre, amelyek kicsit valószerűtlennek tűnnek – legyen az egy pisztolypárbaj, robbanás, zuhanás, egy lőtt seb kinézete vagy csak egy sima luxusbuli. Ha viszont szeretünk elmerülni a részletekben, és kíváncsiak vagyunk szakértői véleményekre is egyes jelenetekkel kapcsolatban, nézzük meg a GQ magazin Youtube-csatornájának The Breakdown sorozatát.

Itt jelenleg több, mint negyven videót találunk különböző emberek főszereplésével, akik az élet más és más területeihez értenek kifejezetten jól – van itt amerikai katona, aki a közelharc jelenetekről beszél, szívsebész, aki egyes műtéteket elemez ki pontosság szempontjából, párterapeuta, aki a vásznon látott párkapcsolati drámákhoz szól hozzá, kaszkadőr, aki motoros üldözős mutatványok élethűségéről rántja le a leplet, és nem utolsósorban a GQ megszólaltatta magát David Copperfieldet is, hogy mondja el a véleményét mozis bűvésztrükkökről. A megtekintést csak saját felelősségre ajánljuk, hiszen megesik, hogy a filmkészítők igazán távol maradtak a valóságtól, azonban ezt tudjuk be annak, hogy nem minden mutat olyan jól a képernyőn, néha túlozni kell egy kicsit az élmény érdekében. 

Borítókép forrása: GQ Youtube

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

100 km/h-t meghaladó széllökésekre készülhetünk