Barion Pixel Szűcs Péter: Dharma – Coloré

Szűcs Péter: Dharma

2021. 07. 11.

A Dharmában olyan, valóban megtörtént személyes drámák és sztorik elevenednek meg, amelyeket a szerző utazásai során vagy saját személyes családi örökségeként ismert meg.

A regény forrásvidéke a II. világháború traumájából éppen csak magához tért Biharnagybajom. Az ötvenes évek közepén itt kapja meg katonai behívóját Kamuti István, akit a messzi fővárosba vezényelnek. Kalandos utazásának azonban csak első állomása Budapest: a sors hamarosan egészen az óceánon túlra repíti, hogy az otthoniakat maga mögött hagyva New Yorkban, majd pedig Rio de Janeiróban keresse a boldogulást és a szerelmet.

Tamás és Andrea általános iskolásként a szocialista Magyarország utolsó óráiban szeretnek egymásba, hogy aztán együtt éljék meg a rendszerváltozás első évtizedeit. Tamás hiába menő reklámszakember, élete és Andreával való kapcsolata mégis válságba kerül, amivel Párizsban szembesülnek. Ezután Tamás Marokkóból indulva Iránon át szinte az egész világot beutazza, hogy választ találjon a kérdéseire.

Dharma Szucs Peter
Forrás: LibriLéna önfeledten éli az Y generációs fiatalok látszólag gondtalan életét, és elismert táncművészként dolgozik. Egy születésnapi ajándék kapcsán azonban minden, amit önmagáról tudni vélt, megkérdőjeleződik számára.

Léteznek véletlenek? Valóban olyan kiszámíthatatlan a sors, mint gondolnánk? És vajon milyen misztikus kapcsok fonják össze István, Tamás és Léna életét? A válaszokért egészen Indiáig, pontosabban a Gangesz partjáig kell utaznunk…

Noha Szűcs Péternek a most megjelent Dharma az első regénye, a szerző neve ismerősen csenghet: korábban a Marie Claire magazin vezető szerkesztőjeként, majd az InStyle főszerkesztőjeként tevékenykedett, az utóbbi években pedig utazó bloggerként (PetersPlanet.travel) igen aktív.