Barion Pixel Nézegess közelről színészeket a Színészóriások című kiállításon – Coloré

Nézegess közelről színészeket a Színészóriások című kiállításon

2022. 11. 06.

November 11-én nyílik Gyulai Attila kiállítása Színészóriások címmel a 3K-ban.

A Színészóriások című kiállítás magyar színészek és színésznők portréit mutatja be. Alkotójuk, Gyulai Attila fontosnak tartotta, hogy olyan művészeket jelenítsen meg képein, akik meghatározó munkát vittek véghez a magyar film- és színházművészetben. Attila célja volt, hogy olyan, a nézők számára ismerős arcokat mutasson be a kiállításon, akik értéket képviseltek, és akik generációkon át nyomot hagytak az emberekben.

A látogatók olyan színészek portréit tekinthetek meg, akikről egytől egyig eszükbe jut egy szerep, legyen akár színpadi, filmes vagy szinkronban nyújtott alakítás. A kiállításon látható portrékon szereplő színészeknek közt láthatjuk többek közt Jávor Pált, Karády Katalint, Latinovits Zoltánt és Ruttkai Évát is.

Művész a színészóriások mellett

A megnyitón természetesen ott lesz a művész, Gyulai Attila is. Attila tehetsége már gyerekkorában megmutatkozott, ám ekkor még nem gondolta, hogy valaha a művészi pályát választja. Csupán hobbi volt a rajz és a festés, majd harmincéves kora után ezeket a tevékenységeket választotta főállásnak. A kezdetekkor gyerekszobák falait festette be különböző mesés figurákkal, majd éttermek is egyre gyakrabban hívták, hogy fessen nekik egy személyre szóló, az éttermet tükröző falat. Eközben vásznait sem hagyta árválkodni, és azon is munkálkodott, hogy performansz formájában is láthassa a közönség egy-egy festmény létrejöttét.

Többek közt Haumann Péter portréját is láthatjuk a Színészportrék című kiállításon
Többek közt Haumann Péter portréját is láthatjuk a Színészóriások című kiállításon / Kép forrása: Óbudai Kulturális Központ

Attila a saját stílusában készíti festményeit, de a klasszikus festészetet is előnyben részesíti, így a kubista, a hiperrealista és a strukturalista jegyek egyaránt felfedezhetőek műveiben.

A Színészóriásokhoz hasonló kiállítása volt a Faces című, amelyen számára fontos, külföldi hírességek portréi kaptak helyet, illetve zenészek portréiból is láthattunk már egy gyűjteményt.

A képek november 11-től december 17-ig ingyenesen megtekinthetőek a 3K Kaszásdülői Kulturális Központban.

Nyitókép forrása: Óbudai Kulturális Központ