Barion Pixel 6 sorozat, ha hiányolod a Szex és New Yorkot – Coloré

6 sorozat, ha hiányolod a Szex és New Yorkot

2022. 03. 05.

Bár a Szex és New York elsöprő sikerét nehéz (lehetetlen?) überelni, ám ez nem azt jeleni, hogy többé egyetlen sorozat sem ragadhat magával.

Összeállításunkba csupa olyan szériát válogattunk, amelyek mind a női összetartás és a barátságok köré épülnek, akárcsak a Szex és New York, így hát érdemes adni nekik egy esélyt.

6 sorozat, hasonló sztorival, mint a Szex és New York

Bizonytalan (Insecure)

A Bizonytalan első évada 2016-ban debütált az HBO-n, és bizony elég sok a hasonlóság közte és a Szex és New York között, már ami az alapsztorit illeti: helyszínünk ezúttal a napfényes Los Angeles, ahol Issa, egy huszonéves fiatal nő mindennapjait követhetjük, miközben megpróbál eligazodni az önismeret útvesztőiben. A fő szál azonban mégsem ez – és nem is a randizás, pedig abból bőven akad az öt évad alatt -, hanem legjobb barátnőjével, Mollyval való kapcsolata.

Gázos páros (You’re The Worst)

Ha a Szex és New York-ban Samantha volt a kedvenc szereplőd, akkor a Gázos párosnak egyértelműen helyen van a lejátszási listádon. Bár a szex lényeges eleme a sorozatnak, azért van egy cuki romantikus szála is a főszereplő páros, Jimmy és Gretchen kapcsolatának.

Difficult people

Ha kevésbé vonzó számunkra egy randevúkban gazdag sorozat, mégis szívesen néznénk egy félórás pörgős, popkulturális vígjátékot, akkor a Difficult People abszolút nekünk való. Billy és Julie csak barátok, és bár mindketten randevúznak, barátságuk mégis az a fajta gyönyörű kapcsolat, amelyet felüdülés nézni– különösen, ha szívesen gúnyolódunk az embereken, helyzeteken és dolgokon a legjobb barátnőnkkel.

Csajok (Girls)

A Szex és New Yorknál jóval realistább, kevésbé komolytalan alkotásként írták le a kritikusok a szintén HBO-s Csajokat, ám az igazság az, hogy a hat évadot megélt széria önálló identitással és tartalommal rendelkezik. A Nagy Almában élő huszonévesekről szóló sorozat főszereplője Hannah Horvath (Lena Dunham), aki két éve fejezte be a diplomáját, ám írói karrierje nem úgy alakul, ahogy azt tervezte, szülei pedig bejelentik, hogy ideje a saját lábára állnia, és nem támogatják őt tovább anyagilag. A Lena Dunham saját életéből inspirálódott történetben figyelt fel a filmes szakma Adam Driverre.

The Mindy Project

Öt évad után Mindy Lahiri szexi egyedülálló lányból szexi egyedülálló anyává vált, a sorozat azonban ettől nem lett unalmasabb – Mindy továbbra is New Yorkban randizik, csakhogy most már gyereke van, és a karrierje is felfelé ível. Ja, és még mindig megvan a gardróbjra, amit Carrie Bradshaw is megirigyelhetne.

Válás (Divorce)

Szerintünk szükségtelen túlragozni, miért került fel listánkra egy Sarah Jessica Parker főszereplésével készült HBO sorozat, mindenesetre leszögeznénk, hogy a színésznő által megformált Frances karaktere egyáltalán nem hasonlít Carrie Bradshawra. A Szex és New York rajongóinak azonban mégis tetszeni fog, mert a sorozat tökéletesen szemlélteti az emberi kapcsolatok mélységét.

Borítókép forrása: Wallpaper Access