Barion Pixel Szabadulószoba: van élet a lakatnyitogatáson túl is – Coloré

Szabadulószoba: van élet a lakatnyitogatáson túl is

2022. 11. 22.

Szülinapi programot keresel? A munkahelyi csapatépítőre kellene valami izgalmas feladat? Vagy csak a hétvégét ütnéd el valamivel? Lenyűgöző és tervezhető kikapcsolódási forma a szabadulószoba, kell hozzá csapatmunka, megcsillogtathatod a logikád és a kreativitásod is.

Nagyon elterjedt szórakozási lehetőséggé vált az utóbbi időben a szabadulószoba. Egyszerű, gyors kikapcsolódás, ahová a barátokkal be lehet térni, és kicsit izgalmasabbá tenni az együtt töltött időt. Hiszen egy összeszokott csapattal jól lehet együtt dolgozni, vicces feladatokat megoldani. De klassz családi program, vagy éppen munkahelyi csapatépítő is lehet.

Bár a szabadulószobák nagyon elterjedtek, sajnos sok közöttük az olyan, ami csalódást kelt, egy hangzatos cím vagy történet mögött kevéssé kreatív feladatokkal, unalmas megoldásokkal találkozhatsz. Ezeket nehéz elkerülni, ha csak az interneten keresgélsz, mivel egy jól felépített weboldal sokszor kelt hiú reményeket.

Szabadulószoba
Kép forrása: Facebook / Ilockedyou

Modern és izgalmas szabadulószobák

Most egy olyan szabadulószobákat rejtő helyet ajánlok, ahol én többször jártam már, nagyon jól éreztem magam, és a barátaim véleménye szerint is jól kitalált és összerakott feladatok vártak ránk. Ha volt már esetleg rossz tapasztalatod, akkor se add fel, vannak izgalmas helyek is!

Az IlockedYou nyolc szobával várja az odalátogatókat. Elsőként egy Trónok harca tematikájúval kezdtek, ami a megszokottabb kulcskeresős feladatokra összpontosít. Aztán megnyílt a Bosszúállók szoba, ez már kicsit modernebb megoldásokkal várja az érkezőket. De választhatunk még Jurassic Park, Éhezők viadala, két Harry Potter és még egy Bosszúállók témájú szabadulást is, valamint Joker városába is eljuthatunk, ami Batmanre és a bűnös Gothamre épül.

Mindegyik nagy gonddal készült, szépen berendezett, a feladatok ötletesek, elgondolkodtatóak, ha elakad a csapat, mindig lehet segítséget kérni. A rávezetések gyorsak, kreatívak, praktikusak, de nem közlik konkrétan, hogy mit kell tenned a megoldáshoz, a lényeg mindig, hogy magadtól találd meg azt. A hely igényességét mutatja, hogy a szobákat festőművészek, designerek és mérnökök segítségével alakították ki.

Sőt, a játékvezetők angolul is beszélnek, így, ha külföldi ismerőst vinnél, az sem akadály a számukra.

Ne tántorítson vissza, ha a baráti körödben akad olyan, aki nem nézte mondjuk a Trónok harcát, vagy sosem érdekelte a szuperhősök világa, a szobákat háttértudás nélkül is lehet élvezni, a feladatokat igyekeztek úgy összeállítani a készítők, hogy nem csak a filmes tudás birtokában lehet őket megoldani. Nekem is volt olyan ember a baráti körömben, aki nem volt teljesen felkészült egy-egy témában, de ettől még rettentően élvezte a feladatokat. Azért jó, ha legalább egy valaki képben van az adott tematikában, mert néha jól jön a háttértudás is, gyorsabbá teszi a megoldást.

Az IlockedYou Budapest belvárosában található, úgyhogy a játék után beugorhatsz a barátaiddal az egyik közeli romkocsmába is, kibeszélni az élményt.

Budapesten rengeteg egyéb szabadulószoba található még. A Pániq-Szoba 14 különböző pályával és egyéb programokkal is várja az érdeklődőket. A Neverland pedig 7 szobával várja a kalandvágyókat. A legtöbb pályájuk igazi kikapcsolódás az egész családnak, egyet viszont – a Skizofrén sorozat-gyilkost – csak 16 éven felülieknek ajánlják.

Szabadulószoba
Kép forrása: Facebook / Ilockedyou

Borítókép forrása: Shutterstock