Sorozat: Az idegen

2022. 01. 30.

Harlan Coben amerikai író öt évre szóló megállapodást írt alá 2018-ban a Netflix-szel arról, hogy megfilmesítik és bemutatják több regényét. Mostanra nálunk is több elérhető szerencsére – a többit is dicsérik, és az én képzeletbeli listámra is felkerültek. Engem egyelőre Az idegen című sorozat szögezett a képernyő elé.

Harlan Coben amerikai krimi- és thrilleríró. Regényeiben gyakran kerülnek felszínre a múlt megoldatlan vagy félreértelmezett eseményei, gyilkosságok vagy halálos, és több csavart tartalmaznak” – írja Cobenről a Wikipedia. Nem hangzik rosszul, nem csoda, hogy a siker sem maradt el: egy néhány évvel ezelőtti adat szerint Harlan 33 könyvét 43 nyelvre fordították le, és 75 millió példányt adtak el belőlük világszerte.

Az idegen

Harlan műveinek jellemzése tökéletesen illik Az idegen című minisorozatra is. A részek az angliai kisvárosban élő ügyvéd, Adam Price látszólag tökéletes életét mutatják be. Boldog házasság, két fiú – de egyszer csak egy bárban egy idegen megdöbbentő titkot oszt meg Adammal feleségéről, Corinne-ról.

Innen indulnak az események, amelyek egyre váratlanabb és bizarrabb fordulatokat vesznek. Én nehezen tudnám elképzelni, hogy a közvetlen környezetemben ennyi titok lappangjon, de a filmsorozatot nézve teljesen hihetőnek tűnnek a történések. Valószínűleg ez nem csak az én véleményem, hiszen az IMDB filmértékelő portálon 7,3 ponttal jutalmazták a nézők.

Külön érdekesség, hogy a filmsorozat főszerepét (Adam Price) Richard Armitage játssza, aki A hobbit című filmben Thorin volt – bevallom, én nem ismertem fel.