Sky Brown, a legfiatalabb olimpikon

Háromévesen kezdett szörfözni és gördeszkázni Sky Brown, aki tavaly koponyatörést szenvedett edzés közben. Mindenki az életéért aggódott, de szerencsére azóta tökéletesen felépült, és ma lázasan készül a tokiói olimpiára a 12 éves profi gördeszkás.

Minden szülő titkon arról álmodik, hogy a gyermeke valamiben kiemelkedő tehetség lesz, ám ez végül sajnos csak keveseknek adatik meg. A félig japán, félig brit Sky Brown bekerült a kivételezettek klubjába, igaz, ezért komolyan meg is dolgozik: háromévesen kezdett szörfözni és gördeszkázni, és mára az olimpiai kvalifikációs ranglista harmadik helyére küzdötte fel magát a női gördeszkások között. Így valószínűleg a brit színekben induló 12 éves lesz az utóbbi 80 év legfiatalabb olimpikonja. „Mindenképpen ki akarok jutni az olimpiára, hogy megmutassam, hogy ha ez a kicsi lány meg tudja csinálni, akkor bárki meg tudja csinálni” – nyilatkozta egy fotózás közben.

Tavaly még a túlélése is kérdéses volt, miután egy edzés során súlyos koponyasérülést szenvedett, és eltörte a bal karját és csuklóját is.

Sky Brown egyébként nem csak gördeszkában és szörfben igazi tehetség, hanem táncban is: 2018-ban, kilencévesen megnyerte az amerikai Dancing with the Stars versenynek azt a változatát, amelyben közismert felnőttek helyett gyerekek táncoltak a show-ban.

Borítókép forrása: Instagram/@skybrown

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Egy író azt állítja, Vilmos hercegnek volt pár internetes kapcsolata celebekkel