Barion Pixel Sky Brown, a legfiatalabb olimpikon – Coloré

Sky Brown, a legfiatalabb olimpikon

2021. 07. 10.

Háromévesen kezdett szörfözni és gördeszkázni Sky Brown, aki tavaly koponyatörést szenvedett edzés közben. Mindenki az életéért aggódott, de szerencsére azóta tökéletesen felépült, és ma lázasan készül a tokiói olimpiára a 12 éves profi gördeszkás.

Minden szülő titkon arról álmodik, hogy a gyermeke valamiben kiemelkedő tehetség lesz, ám ez végül sajnos csak keveseknek adatik meg. A félig japán, félig brit Sky Brown bekerült a kivételezettek klubjába, igaz, ezért komolyan meg is dolgozik: háromévesen kezdett szörfözni és gördeszkázni, és mára az olimpiai kvalifikációs ranglista harmadik helyére küzdötte fel magát a női gördeszkások között. Így valószínűleg a brit színekben induló 12 éves lesz az utóbbi 80 év legfiatalabb olimpikonja. „Mindenképpen ki akarok jutni az olimpiára, hogy megmutassam, hogy ha ez a kicsi lány meg tudja csinálni, akkor bárki meg tudja csinálni” – nyilatkozta egy fotózás közben.

Tavaly még a túlélése is kérdéses volt, miután egy edzés során súlyos koponyasérülést szenvedett, és eltörte a bal karját és csuklóját is.

Sky Brown egyébként nem csak gördeszkában és szörfben igazi tehetség, hanem táncban is: 2018-ban, kilencévesen megnyerte az amerikai Dancing with the Stars versenynek azt a változatát, amelyben közismert felnőttek helyett gyerekek táncoltak a show-ban.

Borítókép forrása: Instagram/@skybrown