Sarah Angius, a követendő hajguru

Az iraki származású Sarah Angius csaknem négymillió követővel büszkélkedhet az Instagramon. Néhány másodperces, főképp hajformázással kapcsolatos videói nem csak informatívak, hanem pont annyira kreatívak, amit még te is könnyedén kivitelezhetsz a tükör előtt.

A közel-keleti származású Sarah gyermekkorában menekültként érkezett családjával Hollandiába, végül Rotterdamban telepedtek le. Ebből kifolyólag a mai napig szívügyének tekinti a bevándorlók sorsát, ha teheti, segélyszervezeteket támogat. Rendkívüli kreativitása már gyermekként is megmutatkozott, ezért nem volt kérdés, hogy a helyi The Hair Academy képzését választja, hogy fodrásznak tanuljon tovább. 

Több mint hét évig dolgozott egy fodrászszalonban, ahol vendégeivel való beszélgetések során rájött, mennyire hiányzik a köztudatból a haj megfelelő kezelésének, formázásának tudása. Ezért indította útjára Instagram fiókját, ami rövid idő alatt akkora sikert hozott, hogy Sarah otthagyta a fodrászszalont, hogy teljes idejét saját vállalkozásának szentelje. 

Sarah elkötelezett híve a természetességnek, videóiban gyakran említi, hogy fiatalként utálta oroszlánszerű, göndör sörényét, mert nem tudott vele mit kezdeni. Egyenes hajú sorstársaimnak sem kell azonban aggódniuk, Sarah videóiban hasznos tanácsokat oszt meg számunkra is, például azzal kapcsolatban, hogyan tudunk némi volument csempészni hajunkba, vagy hogyan varázsoljunk tartós hullámokat. (Kipróbáltam, a trükkjei tényleg működnek!) 

Videóiból olyasfajta inspirációra tehetsz szert, ami a közösségimédia-oldalakon igencsak ritka: kreativitással és önbecsüléssel tölt fel. Kell ennél több? 

Borítókép forrása: Instagram/@sarahangius

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Egzotikum a szépségápolásban: a tiaré olaj