Barion Pixel Szereted a régi magyar sorozatokat? Akkor ez a darab neked való! – Coloré

Szereted a régi magyar sorozatokat? Akkor ez a darab neked való!

2023. 06. 12.

A régi magyar sorozatokat kedvelők biztosan ismerik a Szomszédok című teleregényt és a Barátok köztet is. Most a rajongók e sorozatok két szereplőjét együtt láthatják a színpadon, ahol ezúttal nem sorozatbeli karakterüket játsszák, hanem önmagukat!

Mióta az eszemet tudom, rajongok a Szomszédokért, nem csoda hát, hogy a legelső kvízemet is a Szomszédokról készítettem. A teleregény pillanatok alatt visszaránt a gyerekkoromba, és szinte érzem az orromban a jellegzetes panellakás lépcsőházának illatát, és minden egyes alkalommal megállapítom, hogy pontosan ilyen ajtónk volt régebben, vagy éppen a tapétát vagy egy-egy használati tárgyat ismerek fel a képernyőn. Már-már úgy tekintek Taki bácsira, Jutkára, a Nagy Fehérre, de még a ,,jó Janka nénire” is, mintha rég nem látott rokonaim lennének, így mindig várom a velük való ,,találkozást”.

A Barátok köztet érdekes módon akkor kezdtem el igazán követni, amikor kiköltöztem Angliába, ugyanis sokáig ez volt az egyetlen kapcsolatom bármilyen magyarországi programmal. Nem okozott nehézséget az, hogy felvegyem a fonalat, egy idő után pedig annyira képbe kerültem, hogy egy ma már kevésbé aktív, sorozatokkal foglalkozó oldalra írtam a tartalmát viccesen. Ezt valóban szerénytelenség nélkül állíthatom, mert mint később egy szereplővel való interjúm során kiderült, olvasták a forgatási szünetekben az írásaimat, és nevettek is rajtuk!

Nem volt hát kérdés, hogy elmenjek-e Ivancsics Ilona és Ábrahám Edit közös előadására, ami ezekről a sorozatokról, és a két színésznőről szól.

Régi magyar sorozatok egy színpadon

A Szomszédokért való rajongásom nem ismert akadályt, ezért Mogyoródról elbumliztam Leányfalura, hogy életemben először egy igazi premieren vegyek részt! Izgatott voltam: látni gyerekkorom és korai felnőttkorom hőseit csodával ért fel.

Ivancsics Ilona és Ábrahám Edit rendkívül elegánsnak léptek színpadra, ami ez esetben színház is volt, és ott találtak újra egymásra, mint régi ismerősök a főiskoláról. Ezt nem kellett különösebben megjátszani, ugyanis a két színésznő valóban a főiskolán ismerte meg egymást. Történetük egy beszélgetésben folytatódik, amikor is elmesélik egymásnak, hogy kivel mi történt a főiskola óta. Megismerhetjük a művészek gyerekkorát, a főiskolás éveket, és természetesen azt is, hogy hogyan kapták azt a szerepet, ami az egyik legemlékezetesebb nemcsak számukra, hanem a nézőknek is.

A régi magyar sorozatok legismertebbjei a Szomszédok és a Barátok közt
A régi magyar sorozatok legismertebbjei a Szomszédok és a Barátok közt / Kép forrása: Facebook

Ivancsics Ilonától többek közt megtudhatjuk, hogy milyen volt a Szomszédok rendezőjével, Horváth Ádámmal dolgozni, és azt is, hogy miért került be a történetbe, hogy elrabolják sorozatbéli kisfiát. Ábrahám Edit nem kisebb feladatot kapott a Barátok köztben, mint megformálni a rettegett Berényi Claudiát. A darabban elmeséli régi barátnőjének, hogy milyen nehézségekkel küzdött meg a munka során, de az is kiderül, hogy mik a különbségek és a hasonlóságok egy naponta és egy kéthetente adásba kerülő sorozat között.

Szó lesz ezeken kívül magánéletről, a Kis hercegről, az István, a királyról, arról, hogy barátok voltak-e a Szomszédok, és abba is betekintést nyerhetünk, hogy bizony, a színészeknek sem ,,csak játék és mese” az életük.

A Szomszédok és Barátok című előadás legközelebb június 15-én, csütörtökön délután 17 órától látható a Szabolcs utcai kórház helyén. Jegyek elővételben kaphatóak. További információ az eseményről itt található.

Nyitókép forrása: Facebook