Paul McCartney életművéből nyílt kiállítás Londonban

2022. 01. 02.

Az egykori Beatle máig aktív, így nemcsak a Beatles-korszakból, hanem a jelenből is találkozhatunk érdekességekkel, ha Londonba látogatunk.

A november 5-én nyílt ingyenesen látogatható kiállítás 154 dal történetét meséli el, melyeket mind Sir Paul írt. Nemrégiben jelent meg a The Lyrics (A dalszövegek) című kötete, mely 1956-tól, a zenész 14 éves korától tartalmaz szövegeket. A kiállítás is hasonló intervallumban mutatja be az életművet, ám érthető módon nem ilyen részletesen, mégis sok érdekességre bukkanhatunk. A fiatalkori szövegeket követik a Beatles-dalszövegek, a Wings dalai és a szóló karrier darabjaiból és többet tudhatunk meg.

Láthatunk olyan szövegeket, melyeket eddig soha sehol nem mutattak be, melyek közül több eredeti kézirat lapul a vitrin mögött.

Paul McCartney George Harrison ukuleléjén játszik
Sir McCartney George Harrisontól kapott ukuleléjével/Fotó: Karsa Tímea

Sok-sok fotó is társul a szövegek mellé, amik végigkövetik a legenda karrierjét, melynek az a különlegessége, hogy közülük többet is a zenész személyes emlékeiből válogattak össze.

Ezek mellett az olyan művek is megtalálhatóak, amik hatottak Sir McCartney művészetére: Charles Dickens, Lewis Carrol és Virginia Woolf írásai.

A kiállítás március 13-ig látogatható a British Library-ben.

Nyitókép forrása: Karsa Tímea