Barion Pixel The Great Courses – a Teaching Companytől – Coloré

The Great Courses – a Teaching Companytől

2021. 10. 14.

Hallgass remek előadásokat séta, sportolás vagy akár házimunka közben pontosan arról, ami téged érdekel. A Teaching Company a világ legjobb előadóit kérte fel, aminek köszönhetően érdekes, élvezetes, angol nyelvű kurzusok születtek.

Sok évig volt kutyám, miközben Budapest belvárosában laktunk. Ez általában napi 2-3 óra sétát jelentett, ami hosszú idő. Egy idő után rájöttem, hogy nem telefonálnom kell, ha a legjobban ki akarom tölteni tartalommal, hanem inkább az amerikai Teaching Company előadásait hallgatnom.

Innentől kezdve tiszta szórakozás volt a kutyasétáltatás: volt, hogy azért mentünk még egy kört, hogy be tudjam fejezni az előadást, amit hallgattam. Egyetlen „árnyoldala” van: tudni kell hozzá angolul. Bár – ha tényleg érdekel a téma – nyelvgyakorlásnak sem utolsó ez a lehetőség.

Portrait,of,an,attractive,young,woman,out,in,the,city
Kb. 1200 kurzus közül választhatsz, amit a világ legjobb előadói tartanak / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Ezt kell tudni a Teaching Companyról

A céget Thomas M. Rollins, az USA egykori szenátora alapította 1990-ben, akit a Harvard Jogi Karának egyik oktatója inspirált 10 órás videós sorozatával. Rollins az egyes szakterületek legelismertebb szakembereit kérte fel harmincperces, egyetemi színvonalú órák tartására – de csak azokat, akik diákjaik értékelése alapján jó előadók voltak.

Az alapító megkérdezte az ügyfeleket, mit szeretnének tanulni, és piackutatási módszerekkel derítette ki, milyennek kell lennie a „jó” előadásnak. Ennek köszönhetően rendkívül érdekes és élvezetes, több előadásból álló kurzusok születtek.

Kurzusokat kínálnak szinte bármiről

A cikk írásakor több mint 1200 kurzus volt elérhető angol nyelven a legkülönbözőbb témakörökben. Egy-egy kurzus általában 10-15 harmincperces órából áll, ahogyan a téma megkívánja.

Történelem témakörben például 248 kurzust kínálnak, étel és bor kategóriában pedig 23 kurzus közül lehet választani. A személyes fejlődés kategóriában 127, tudomány témakörben 205, egészség és táplálkozás kategóriában pedig 54 kurzus van. Ez még nem is az összes!

Kattints IDE, és máris válogathatsz közülük!

A kurzusok nem ingyenesek ugyan, de nem is megfizethetetlenek. Ha tényleg végighallgatod azt a kurzust, amit kifizettél, akkor szerintem ennél hasznosabban nem sokszor költöttél pénzt.

A cég sikere töretlen

2000-ben a cég bevétele évi 20 millió dollár lett, később azonban nagyon nagyot ment, és olyan ismert embereket tett a rajongójává, mint például Bill Gates. A Teaching Company vezérigazgatója úgy jellemezte, hogy ez a „tanulás Netflixe”.

Nyitókép forrása: Wikipedia