Barion Pixel Ha egy kis nyári színházat keresel, nézz ki a szabadtéri színpadokhoz – Coloré

Ha egy kis nyári színházat keresel, nézz ki a szabadtéri színpadokhoz

2023. 06. 25.

Bár a színházak nyári szünetre vonulnak lassan, nem kell teljesen lemondani róluk, rengeteg izgalmas szabadtéri színházi program közül lehet válogatni.

Irány a szabadtéri színpad

A nyáron nehéz kikapcsolódást találni, sokszor olyan forró az idő napközben, hogy a kötelezőnél többet senki sem akar a szabadban lenni. Éjszakára viszont felfrissül kicsit, és máris nagyobb kedve van az embernek valami program után nézni.

Ha kultúraszerető vagy, érdemes megkukkantani Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpad és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, esetleg a vidéki szabadtéri színházak (pl.: Szegedi Szabadtéri, Szentendrei Teátrum) kínálatát, biztosan találsz valamit, ami elnyeri a tetszésedet.

Majdnem minden napra készülnek valamilyen műsorral, vannak koncertek (például Fenyő Miklós, Dolhai Attila és Caramel színpadra is áll), színházi előadások (mint a Báthory Erzsébet musical, Apropó, Hamlet! vagy A miniszter félrelép), táncelőadások (mint a Rómeó és Júlia), de több vidéki színház is meghívást kap ilyenkor a fővárosba. Sőt, néhány amúgy kőszínházban játszott darabot olcsóbban nézhetünk meg, mintha az anyaszínházban tennék ezt meg.

Bábelőadások és kiállítások

Nem feledkeznek meg a gyerekekről sem, bábelőadásokkal és nekik szóló koncertekkel várják a kisebbeket is, ezek többsége pedig ingyenesen látogatható.

Ha az előadások és koncertek nem vonzzanak, hanem inkább csak egy kirándulást tervezel a Margitszigetre, akkor érdemes útba ejteni a Víztornyot, amibe párszáz forintért fel is mehetsz, és magasból is megtekintheted a várost. A Víztoronyban egyébként minden évben kiállítások szoktak lenni a nyári időszakban. Idén szintén Báthory Erzsébet lesz az egyik témája, Gyilkos vagy áldozat? Kiállítás Báthory Erzsébetről, ez már meg is nyílt és  július 30-ig látogatható.

Báthori Erzsébet alakját rémséges és kegyetlen tettek legendái övezik, amelyek mára úgy váltak világszerte ismertté, mint a vámpírszerű borzalmak egyik jelképe. A legendás alak életéről és haláláról szóló musical előadáshoz kapcsolódóan tekinthető meg júniustól egy átfogó kiállítás, melyben lehet, hogy az is kiderül majd, hogy a grófnő gyilkos volt vagy esetleg áldozat?

− írják a honlapon az ismertetőben.

szabadtéri
Kép forrása: Margitszigeti Színház

A másik kiállítás témája pedig Giuseppe Verdi Attila című operája nyomán a hun király. Ezt a tárlatot augusztus 1 – szeptember 2. között lehet megnézni.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak, jegyeket még találsz a legtöbb programra, de azért érdemes minél hamarabb körbenézni.

Forrás: Városmajori Szabadtéri Színpad, Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Borítókép forrása: Facebook / Margitszigeti Színház