Barion Pixel Kuba, Mexikó, Venezuela – Óbudán? A VI. Latin-Amerikai Fesztivál elhozza a ritmust a szürke őszbe – Coloré

Kuba, Mexikó, Venezuela – Óbudán? A VI. Latin-Amerikai Fesztivál elhozza a ritmust a szürke őszbe

2022. 10. 18.

Két év kihagyás után ismét megrendezik a Latin-Amerikai Fesztivált Óbudán, a Csillaghegyi Közösségi Házban, így akinek már most elege van a szürke, hűvös őszből, annak van egy jó programunk jövő hétvégére.

Október 22-én egy délután erejéig Óbudára költözik Latin-Amerika – már amennyire ez lehetséges – ugyanis a VI. Latin-Amerikai Fesztivál keretein belül a dél-amerikai országok kultúrájába kóstolhatunk bele. Konkrét kóstolásra is van lehetőség, hiszen 12 órától kezdve a Nemzetek Konyhája elnevezésű program megismerteti a résztvevő országok (Kuba, Mexikó, Peru, Venezuela és Argentína) gasztronómiáját a nagyérdeművel.

Délután 14 órától 17 óráig pedig „Zenés, táncos kavalkád” veszi kezdetét a Latin-Amerikai Fesztiválon, ahol az említett nációk képviselői lépnek majd fel. A 2009-ben alapított La Movida Cubát a fővárosban élő kubai zenészek alkotják, és ennél a videónál több magyarázatra nem is szorul népszerűségük:

Fellép még rajtuk kívül Alexandra Jimenez vezetésével a venezuelai gyermektánccsoport, Leanna Finol venezuelai énekesnő, és lesz argentin tangó, brazil táncok, perui folklór előadás valamint mexikói dalok is. Garantált a jó hangulat, és nem csak lehetséges, ajánlott is táncra perdülni.

A belépés ingyenes és regisztráció sem szükséges, mindössze október 22-én déltől kell felkeresnünk a Csillaghegyi Közösségi Házat a HÉV-megállótól nem messze.

Borítókép forrása: Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft.