NapiJó: The Useless Web

2021. 05. 07.

Te is szeretsz teljesen haszontalan weboldalakat böngészni, miközben ezer fontosabb dolgod lenne?

Napjainkban több, mint egymilliárd honlap van az interneten, melyeken szerencsére rengeteg hasznos tartalmat találhatunk, legyen szó életmódról, kultúráról, gazdaságról, technológiai fejlesztésekről, politikáról, utazásról vagy bármi másról. A The Useless Web pont nem ilyen.

Useless Web
Forrás: theuselessweb.com

A rózsaszín gombra kattintva olyan, teljes mértékben haszontalan és indokolatlan oldalakra jutunk véletlenszerűen, melyek létezésére nincs értelmes magyarázat – de nem is ez a lényeg. Van például egy olyan weblap, ahol egy darab gif szerepel arról, amint egy angolnával arcul csapnak egy férfit, mi pedig ezt követhetjük végtelenítve. Olyan is akad, melyen a kurzorunk segítségével Jackson Pollock amerikai festő műveihez hasonló képet alkothatunk. Aztán találtam egy stresszlevezetőnek szánt felületet, amin a virtuális falat törhetjük szét. Utolsónak pedig álljon itt az elmúlt öt perc kedvence, a “Mindig a borítója alapján ítéljük meg a könyvet” című, ami abszurd címekkel rendelkező köteteket gyűjtött össze.

A The Useless Webet 2012 óta bővítik, és mi is benevezhetjük rá saját, haszontalannak, de szórakoztatónak ítélt honlapunkat.