Barion Pixel NapiJó: David John – Hyeonseo Lee: A lány hét névvel – Szökésem Észak-Koreából – Coloré

NapiJó: David John – Hyeonseo Lee: A lány hét névvel – Szökésem Észak-Koreából

2021. 04. 10.

A nem mindennapi történet bepillantást enged a világ legzártabb diktatúrájába, miközben megismerhetünk egy 17 éves lányt, aki nem félt nekivágni a nagyvilágnak.

Hyeonseo Lee Észak-Koreában, a világ egyik legkegyetlenebb diktatúrájában töltötte gyermekkorát. Egyike annak a több millió embernek, akit túszul ejtett a titkolózó, brutális kommunista rezsim.

A lany het nevvel
Forrás: Libri

Amikor az 1990-es években lesújtott Észak-Koreára az éhínség, ráébredt, hogy egész életében agymosáson ment keresztül. Tizenhét évesen elhagyta a hazáját. Hazatérésre menekültként nem is gondolhatott, mert családjával együtt börtön és kínzás várt volna rá. Mivel életben akart maradni, Kínában telepedett le. Tizenkét év elteltével visszatért az észak-koreai határhoz, hogy egy merész küldetés során átsegítse családját Dél-Koreába.


Ez a vakmerő és különleges történet bepillantást enged a világ legzártabb diktatúrájának mindennapjaiba, első kézből ad számot a történelem egyik legbrutálisabb éhínségéről, miközben megismerhetünk egy kivételes nőt, aki nem félt küzdelmesen kivívott szabadságát kockára tenni a családjáért.

/szelavi/napijo/napijo-david-john-hyeonseo-lee-a-lany-het-nevvel-szokesem-eszak-koreabol/