Barion Pixel Metal Art Gallery: fémhulladék kiállítás Budapesten – Coloré

Metal Art Gallery: fémhulladék kiállítás Budapesten

2023. 01. 28.

Egy igazán modern galéria található meg Budapesten. Az első magyar scrap metal kiállítás elképesztő fémhulladékból készült szobrokkal vár.

Ha kedveled a modern stílusokat, a steampunkot és az indusztriál irányzatát, akkor a következő múzeumot neked találták ki. A Metal Art Gallery rejti Magyarország első fémhulladékból készült kiállítását.

Egyedülálló, elképesztő szobraik teljes mértékben újrahasznosított autóalkatrészekből készültek. Ezzel pedig megmentették a fémhulladékot az enyészettől. Így nemcsak gyönyörű szobrokat nézhetünk meg, hanem támogathatjuk a hulladék-újrahasznosítását, a környezetvédelmet.

Fémhulladék Alien

A megtekinthető művek között megtalálható a Megatron, az Alien, de látható itt többek között fém orrszarvú és kaméleon is. A kiállítás interaktív, így mindent meg lehet fogni, rá lehet ülni és le lehet fotózni. Ezenkívül pedig ÖKO-Játék Program várja az érdeklődőket, ahol zero waste témában hallgathatunk előadásokat, valamint ÖKO-térjátékokkal és izgalmas ÖKO-kincskereső játékokkal ismerkedhetünk meg.

A szoborpark megnyitását egyéves előkészület előzte meg, amikor is két tucat fémszobrász dolgozott az élethűbbnél élethűbb szobrokon. Egy-egy ilyen alkotás elkészültéhez három-négy hónapra is szükség van.

Elsősorban az érdekes művészeti irány fogott meg. Lenyűgöző, hogy fémhulladékból, a megszólalásig hasonló Megatron-t és Alien-t is tud készíteni a művész. Tényleg csodálatos. Egy ilyen szobor mellett állni egészen fantasztikus érzés, nem beszélve arról, hogy ezek kisebb mását bárki megvásárolhatja a galériában és lehet otthon akár egy saját Alien-je is

– mondta Koltai Balázs, résztulajdonos.

A kiállításra diákjegyet 2 190 forintért lehet váltani, felnőttet 2 490 forintért, hétvégén és ünnepnapokon kicsit drágább, ilyenkor 2 990 forintért lehet bemenni. Van családi jegy is, 2 190 vagy 2 490 forint / főért.

Metal Art Gallery a covid ideje alatt egy rövid ideig zárva tartott, de már újra megnyitott. A fémhulladék szobrok mellett van ajándékbolt, lehet szobrokat bérelni, környékben pedig rengeteg étterem és kávézó is található, ha nézelődés után innátok valamit a barátnőkkel, párotokkal vagy a családdal.

Forrás: Metal Art Gallery, Élményem.hu

Borítókép forrása: Metal Art Gallery