Barion Pixel Mark Greenside: Hogyan (nem) lettem francia életművész – Coloré

Mark Greenside: Hogyan (nem) lettem francia életművész

2021. 07. 06.

Ha szereted a franciákat, akkor azért érdemes elolvasni. Ha pedig nem, akkor meg azért. Vicces történeteivel Mark Greenside betekintést nyújt a francia kultúrába és az ottani emberek életébe, miközben nem áll tőle távol az önkritika sem. Ha a közeljövőben Franciaországba utaznál, akkor semmiképp ne hagyd ki!

„Szerencsésebb olvasóim szintén átélhetik egyik-másik itt elmesélt élményemet. A még szerencsésebbek lehet, hogy megússzák némelyiket” – kezdi rögtön az elején a szerző, előrevetítve, hogy jó és kevésbé jó élmények egyaránt érték franciaországi tartózkodása során.

Hogyan Nem Lettem Francia Eletmuvesz
Forrás: Libri

Mark Greenside magyar származású, amerikai professzor egy nyaralás alkalmával beleszeret Bretagne-ba, ezért elhatározza, hogy házat vásárol egy kis faluban, hogy ezentúl rendszeresen visszajárhasson erre a vidékre. A nyelvi és kulturális különbségek miatt számtalan meglepő és mulatságos kalandba keveredik, sokszor félreértésáldozata lesz, és néha nemcsak az ügyintézés, de akár a bevásárlás, főzés vagy vendéglátás is kemény feladatok elé állítja.

Tapasztalatait könnyed, humoros történetekben meséli el, érzékletesen bemutatva a franciák – egy kívülálló szemével nézve – különös szokásait, életfelfogását.