Barion Pixel Madagaszkár a Pesti Magyar Színházban – Coloré

Madagaszkár a Pesti Magyar Színházban

2022. 11. 25.

Új musical érkezett a Pesti Magyar Színház színpadára. A hasonló című film alapján színpadra vitt Madagaszkár kellemes szórakozás az egész család számára.

Bemutatta legújabb zenés darabját a Pesti Magyar Színház: a Madagaszkár zenés kalandtúra a Dreamworks Animation Motion Picture azonos című filmjén alapul. A premier november elején volt, de november végén és decemberben is játsszák több időpontban. Jegyek is kaphatóak még. Az előadás jó családi program, mivel kisgyerekeknek is tökéletes. 6 éves kortól ajánlja a színház.

Madagaszkár
Kép forrása: Pesti Magyar Színház / Juhász Éva

Madagaszkár musical: filmet adaptáltak színpadra

A történet szerint Marty, a zebra elszökik a pingvinek segítségével az állatkertből. A barátai, Alex, az oroszlán, Glória, a víziló és Melman, a zsiráf, útra kelnek, hogy megkeressék őt. Három állatkerti állat nem kis feltűnést kelt az utcákon, majd tovább bonyolódik a történet, amikor a kis csapat dobozokba zárva egy hajóra kerül, az úti cél pedig Afrika. Végül azonban – a pingvineknek hála – Madagaszkáron kötnek ki az állatok, ahonnan vissza akarnak jutni a New York-i állatkertbe.

Az eredeti mozi 2005-ben készült, óriási siker volt. Végül még két Madagaszkár film követte, valamint saját animációs sorozatot kaptak a pingvinek. Ezekben olyan ismert színészek szinkronizálták az állatokat, mint Chris Rock, Ben Stiller, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith és Sacha Baron Cohen.

A Magyar Színházban nem ez az egyetlen családokat célzó musical fut, hanem még A kincses sziget és az Oliver! című előadások is elérhetőek. A Madagaszkárral pedig – egy újabb Broadway előadással -, nyitották meg a 185. jubileumi évadot.

A darab premierje óriási siker volt, a végén a közönség állótapssal díjazta a produkciót, a gyerekek is nagyon élvezték, teljesen lekötötte őket. A jelmezek szenzációsak, a díszlet pedig gyönyörű. A színészek mindent megtesznek, hogy jól szórakozzon a közönség.

Az elmúlt napok tapasztalatai és a visszajelzések alapján ki merem mondani, hogy egy olyan produkciót köszönthetünk a Magyar Színház Nagyszínpadán, ami még hosszú évekig a repertoáron lesz!

– mondta Gémes Antos, a Madagaszkár rendezője.

A Madagaszkár tényleg mindenkinek szól. Olyan alapvető igazságokat tartalmaz, melyeket
fontos, hogy a gyerekek lássanak és megértsenek. Ezek feltárása a színházunk – ifjúsági és
családi színház révén – egyik fő feladata. Az elfogadás, a barátság, az összetartás és a felelős
állattartás: ezek a témák mind-mind felmerülnek ebben a műben. Ezeket az üzeneteket
fűszereztük olyan ízléses humorral, ami a felnőttek számára okoz majd kellemes pillanatokat.
Természetesen nem mehetünk el szó nélkül a sokoldalú zenei világ mellett sem. Musical lévén
ez alkotja az előadásunk szívét

– tette hozzá a rendező.

Madagaszkár
Kép forrása: Pesti Magyar Színház / Juhász Éva

Borítókép forrása: Pesti Magyar Színház / Juhász Éva