Barion Pixel Most szombaton irány a Libegők Éjszakája – 5 helyszínen lógathatod a lábad! – Coloré

Most szombaton irány a Libegők Éjszakája – 5 helyszínen lógathatod a lábad!

2022. 09. 07.

A libegőzés nem mindennapi élmény: láblógázva suhanunk az alattunk elsuhanó táj felett, és a látvány előre nézve sem utolsó! Mindezt akár sötétben is megtapasztalhatjuk a Libegők Éjszakáján!

A hetedik alkalommal megrendezett Libegők Éjszakájához a nyári időszak sikere adta az ötletet. Most öt üzemeltető fogott össze, hogy az ország több pontján is lehessen élvezni az utazásnak ezt a formáját. A szeptember 10-re tervezett eseményen az alábbi helyszíneken ,,libeghetünk”:

Zugligeti Libegő – Budapest

A fővárosban található libegő este 6 órától éjfélig várja utasait a Libegők Éjszakáján. Az 1040 méter távolságot bejáró kötélpályát 1970. augusztus 20-án adták át. A névadás tekintetében megoszlottak a vélemények; olyan nevek is szóba kerültek, mint a Huza-vona, a Jánoshegyi Zümmögő, az Égi taliga, a Rep-ülés és a Zitye-Zötty. Aki zötyögne, az a Deák Ferenc tér aluljárójában, a Földalatti Vasúti Múzeumban válthatja meg jegyeit.

A Zugligeti Libegő éjfélig várja, hogy megcsodáld a kilátást
A Zugligeti Libegő éjfélig várja, hogy megcsodáld a kilátást / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Zemplén Kalandpark – Sátoraljaújhely

Az idén átadott Magas-hegyi Libegő a Zempléni Kalandparkban látható, és 1332 méteres pályával várja az érdeklődőket. Azon túl, hogy legördülhetünk a fák felett, csodás panoráma tárulhat elénk Sátoraljaújhelyre és a környező vidékre. Ezen kívül bobozhatunk, falat mászhatunk, és élvezhetjük a Kalandpark nyújtotta további lehetőségeket is.

Síaréna Vibe Park – Eplény

Eplénybe nemcsak a libegők miatt érdemes ellátogatni, hanem azért is, mert szeptember 10-én tartják a Szarvasbőgés túrát is, melynek keretein belül hallgathatjuk a gímszarvasok énekét, és megfigyelhetjük hogyan élnek. A libegőzés itt is esti és éjszakai program, úgyhogy akár az egész naplementét végignézhetjük a magasból.

Eplényben Szarvasbőgés-túra is vár
Eplényben Szarvasbőgés-túra is vár / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Libegőpark – Lillafüred

A Miskolchoz tartozó Lillafüred sok más mellett libegőjével is csalogat. Innen a Bükk-hegységet csodálhatjuk meg, míg a csendes felvonón utazunk. Már az indulási pontja is impozáns, ugyanis 333 méter magasról indul, és 606 méterre viszi fel utasait. Egyszerre akár 180 ember is élvezheti a kilátást a lillafürdei libegőről, és a menetidő sem kevés: csaknem 18 percen keresztül veszhetünk el a természet csodáiban.

Oxygén Adrenalin Park – Sástó

A sástói libegő is új építésű, és akárcsak társai, ez is páratlan panorámát nyújt. Ha Sástóra jövünk, akkor Gyöngyöst és a közeli tavat is megcsodálhatjuk a magasból. Az utazási idő hét percet vesz igénybe, és 124 fő utazhat egyszerre. A libegő 504 méter magasságból indul és 554 méterre visz fel.

A további részletek és a jegyvásárlásról szóló információk megtalálhatók a szolgáltatók weboldalain.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix