Közlekedj ünnepi hangulatban – adventi járművek országszerte

Hagyománnyá vált az adventi időszakban, hogy a Budapesti Közlekedési Központ égősorokkal díszíti fel számos járművét, ezzel örvendeztetve meg a tömegközlekedést használókat - de nemcsak a fővárosban találkozhatunk Mikulástrolival vagy “csillamossal”.

Busszal vagy villamossal eljutni A-ból B-be hozzátartozik legtöbbünk hétköznapjaihoz, így tehát semmi különleges nincs benne. Azonban amikor beköszönt a december, egy kicsit szebbé varázsolódik ez az élmény is, hiszen az ország több pontján utazhatunk olyan járművekkel, amiket díszbe öltöztettek a közlekedési vállalatok. Budapesten ez lesz a tizenharmadik év, hogy útjukra indulnak az adventi villamosok, a hat járművet ledfüzérrel díszítettek fel, és a főváros tizenegy vonalán, december elseje és január hatodika között járnak majd. A Mikulástroli fedélzetén pedig december 3 és 19 között az ősz hajú ajándékosztó és a krampuszok várják a gyerekeket, valamint itt is le lehet adni a Baptista Szeretetszolgálat számára készített cipősdobozokat.

Fényvillamos
Forrás: BKK

Debrecenben is díszkivilágítással robognak majd, az európai hírű miskolci adventi villamos pedig mézeskalácsházzá alakítva várja az utasokat, immáron tizedik alkalommal. Szegeden adventi troli és fényvillamos is rója az utakat, így téve kicsit különlegesebbé az ünnepi készülődést.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

100 km/h-t meghaladó széllökésekre készülhetünk