Barion Pixel Kendall Rae, a „true crime” királynője – Coloré

Kendall Rae, a „true crime” királynője

2021. 09. 30.

A gyilkosságokról, bűnügyekről szóló dokumentumfilmek és podcastok népszerűségét lovagolta meg Kendall Rae Youtuber – és milyen jól!

Nemrég írtunk arról, hogy a „true crime” műfaját mennyien szeretik és követik, így most erről a területről hoztunk egy tartalomgyártót. Sajnos olyan világot élünk, hogy bőven van miből válogatnia Kendall Rae-nek, aki főként eltűnéseket, gyilkosságokat, természetfeletti történéseket és más, a képernyőhöz szögező sztorikat dolgoz fel 40-60 perces videóiban. A körítés mindig megnyugtatóbb, mint amikről beszél, hiszen a Youtuber általában egyik cicája vagy kutyája társaságában ül karosszékében vagy az ágyán, így ha valaki csak egy képkockát lát a videóiból, azt hiszi, esti mesét mond gyerekeknek. Pedig nem.

Alapos felkészültséggel tárja elénk az aktuális témát, elmeséli az áldozat vagy eltűnt személy családi hátterét, az ügyhöz vezető történéseket, a nyomozást, a reakciókat – mindezt úgy, hogy meg tud maradni a közel semleges közlés szintjén, és nem hatásvadász. Mármint nem tör ki zokogásban, vagy hasonlók, láttunk már ilyet más csatornákon. Kendall embersége ott is megmutatkozik, hogy videóit legtöbbször az érintett családok megsegítésére használja, tájékoztatja a nézőit a támogatás módjairól, az adománygyűjtésekről. A célja a tájékoztatás és az érzékenyítés, valamint mindig hasznos tanácsokkal látja el a követőit a biztonságuk és életük megőrzése érdekében úgy, hogy egy-egy ügyből levonja a konzekvenciát.

Borítókép forrása: Youtube
/szelavi/napijo/kendall-rae-a-true-crime-kiralynoje/