Barion Pixel Katinka: A film – Íme az előzetes! – Coloré

Katinka: A film – Íme az előzetes!

2022. 04. 07.

Május 12-én kerül a mozikba a Hosszú Katinkáról szóló mozifilm.

Hosszú Katinka ugyan még nem töltötte be 33. életévét, már elérte azt, amit minden sportoló kívánna magának: számtalan rekordot tart, melyek közt nemcsak országos csúcsok szerepelnek, hanem Európa-és világrekordok is!

Ezekért az eredményekért rendkívül keményen meg kellett küzdenie a sportolónak: háromévesen már átúszott egy hosszt, így hamar kiderült, hogy merre induljon. Első edzője nagyapja, Bakos László volt, aki gyerekkorában keményen fogta a kislányt, ám Katinka ezt nem bánja, hiszen az eredmények magukért beszélnek.

2009-ben megkapta a Junior Prima díjat, majd nyolcszor kapta meg az Év magyar úszónője címet, 2017-ben pedig a Forbes őt választotta a hetedik legbefolyásosabb magyar nőnek a közéletben.

A Katinka című dokumentumfilm forgatása két évvel ezelőtt kezdődött, ám a koronavírus jelentősen beleszólt a munkálatokba. Tavaly ősszel tervezték bemutatni, ám ez idén tavaszra, május 12-re módosult.

Az úszólegendáról szóló alkotás megmutatja, hogy milyen utat kellett bejárni ahhoz, hogy egy sportoló kiérdemelje az Iron Lady nevet, de azt is láthatjuk, hogy Katinka hogyan élte meg azt az időszakot, amikor nem szerzett érmet.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix