Barion Pixel Szereted a rozét? Akkor irány a Villányi Rozé Fesztivál! – Coloré

Szereted a rozét? Akkor irány a Villányi Rozé Fesztivál!

2022. 07. 07.

A nyár a fesztiválok időszaka. Van zenei- és irodalmi is, és szerencsére azokra is gondolnak, akik a bort szeretik. Nekik való a Villányi Rozé Fesztivál!

A rozé a fehér-és a vörösbor mellett ugyan kevésbé népszerű, mégis az egyik leggazdagabb ízvilággal rendelkező bor. A rózsaszín árnyalatú nedű a vörösborhoz hasonlóan kékszőlőből késül, ám a mustot nem hagyják olyan sokáig állni, így kapja enyhe színét. Egyik legjobb tulajdonsága, hogy rendkívül gyümölcsös, ezért fehér-és vörös húsokhoz és tésztákhoz is kiváló kísérő.

Ezt kínálja a Villányi Rozé Fesztivál

A július 8-9-re szervezett fesztivált tizenegyedik alkalommal rendezik meg. Nem meglepő módon a főszerepben a rozé lesz, és minden eköré rendeződik: koncertek, borok, gyerekprogramok és gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket.

Fellép többek közt Majka és Curtis, Péterfy Bori és az Anna and the Barbies is.

Lesz RozéMaraton, ahol három kilométeres távon mutathatják meg a versenyzők, mit tudnak. Útközben fröccsel és málnaszörppel gondoskodhatnak a folyadékbevitelről a rózsaszín ruhadarabot viselő futók. Ezen felül, aki a legviccesebb rózsaszín ruhadarabot vagy jelmezt veszi fel, helyezést érhet el a Rozé Szépségversenyen!

Gyerek- és felnőtt programokkal is szolgál a Villányi Rozé Fesztivál
Gyerek- és felnőtt programokkal is szolgál a Villányi Rozé Fesztivál / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Aki a kevésbé mozgalmas szórakozást választaná, az is talál programot: részt vehetünk egy tárlatvezetésen a helytörténeti gyűjteményben, illetve a Csányi Pincészet pincéjébe is benézhetünk! Magyar és horvát borokat kóstolhatunk nyereményért, de akár sakkversenyben is megmutathatjuk a tudásunkat!

A rendezvényen több ismert borászat is megjelenik majd, úgyhogy a borrajongóknak már-már kötelező program a Villányi Rozé Fesztivál!

Részletek a fesztivál honlapján.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix