Barion Pixel 3 napig tartó, ingyenes fesztivál lesz Gödöllőn, a természetvédelem jegyében – Coloré

3 napig tartó, ingyenes fesztivál lesz Gödöllőn, a természetvédelem jegyében

2022. 05. 25.

Közeleg a VIII. Nemzetközi Természet és Környezetvédelmi Fesztivál: a Kék Bolygó Alapítvány gondozásában és a Nemzeti Filmintézet támogatásával megvalósuló ingyenes, kutyabarát rendezvény igazi gyereknapi program az egész családnak!

Idén is megéri felkeresni a Nemzetközi Természet és Környezetvédelmi Fesztivált, a szervezők ugyanis számtalan gyermek-, felnőtt-és családi programmal kedveskednek a résztvevőknek. A programok közül többnek is a természet-és a környezet megóvása lesz a fő témája, mint például a Magyar Természettudományi Múzeum, a Hatvani Vadászati Múzeum kihelyezett kiállításai, vagy a Gödöllői Királyi Kastélymúzeum nívódíjas múzeumpedagógiai foglalkozásai.

Szuper gyereknapi program a Nemzetközi Természet és Környezetvédelmi Fesztivál

A rendezvényen a tudományok szerelmesei sem unatkoznak majd, ők ugyanis bepillantást nyerhetnek a legújabb kutatási tevékenységekbe: ilyen lesz a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem és a Zöld Klub közös fesztivál programja, emellett mindennapos cselekedeteink fontos környezetvédelmi szempontjait emeli majd ki az a kerekasztal-beszélgetés melyen hallhatjuk Ürge-Vorsatz Diána rendkívül racionális, de mélyen az érzelmekre ható hozzászólását.

Az ismeretterjesztő programok mellett a fesztivált szervezői természetesen a nagyérdemű szórakoztatásáról is gondoskodnak: lesz Kenderkóc játszóház, Alma együttes és Szalóki Ági koncert a kicsiknek, Radics Gigi és a Dirty Slippers dalai a nagyobbaknak és utcabál mindenkinek.

Nemzetközi Természet és Környezetvédelmi Fesztivál Programja
A Nemzetközi Természet és Környezetvédelmi Fesztivál ideje alatt futó filmfesztiválon több mint 100 filmet levetítenek majd (Fotó: naturefestandfilm.com)

Idén a fesztivál ideje alatt futó filmfesztivál díszvendége Olaszország lesz, így a több mint 100 levetített filmből 14 olasz alkotás lesz. A rendezvény a kertmoziban ér véget, ahol vasárnap este a csillagos égbolt alatt nézhetjük meg a fődíjas filmet. A Kék Bolygó Alapítvány gondozásában és a Nemzeti Filmintézet támogatásával megvalósuló ingyenes, kutyabarát rendezvény igazi gyereknapi program lehet az egész családnak! További információkért látogass el a fesztivál honlapjára!

Borítókép forrása: naturefestandfilm.com