Barion Pixel Horrorkiállítás nyílik egy amerikai hotelben: A tárlatot a Ragyogás című film ihlette. – Coloré

Horrorkiállítás nyílik egy amerikai hotelben: A tárlatot a Ragyogás című film ihlette.

2024. 01. 29.

A közismert horrorfilm producer, Jason Blum arra készül, hogy horror birodalmát kiterjessze a múzeumok világába is a Ragyogás című film alapján. Jason Blum cége, a Blumhouse készítette korábban többek között a „Paranormal Activity„-t a „Fekete telefont”, az „Insidius”-t és legutóbb a „Five Nights at Freddy’s” című horrorfilmet. A producer bejelentette, hogy horrorkiállítást nyit a coloradói Estes Parkban található Stanley Hotelben.

Jason Blum 42942702824
Jason Blum, a Blumhouse tulajdonosa

Ez az a szálloda, ami Stephen Kinget inspirálta az Overlook Hotelhez a „Ragyogás” című filmben, mivel a szerző a Stanley-ben szállt meg röviddel azelőtt, hogy megírta volna horrorregényét, amely ihlette Stanley Kubrick ikonikus filmjét.

„A Stanley Hotel megszentelt hely a horror rajongók számára, és ez a Stanley Film Centerben való jelenlét a Blumhouse világának kiterjesztése. A rajongók minden eddiginél közelebb kerülhetnek kedvenc horrorfilmjeikhez, bár lehet, hogy inkább távol tartanák magukat gyűjteményünk néhány elemétől. Izgatottan várjuk a munkát, de előbb ki kell jutnunk a sövénylabirintusból.”

– mondta el Blum egy sajtóközleményben.

A Stanley Filmközpont befejezése várhatóan 70 millió dollárba kerül majd, de arra számítanak, hogy a kiállítás Colorado állam turizmusának egyik fő mozgatórugója lesz.