Barion Pixel Tömegek sétáltak ki a premierről, olyan megrázó a legújabb horror kedvenc – Coloré

Tömegek sétáltak ki a premierről, olyan megrázó a legújabb horror kedvenc

2024. 01. 28.

A Sundance filmfesztiválon debütált Steven Soderbergh pszicho-horrorja, amely egy eddig talán sosem alkalmazott szemszögből mutatja be a történetet.

Az Ocean’s 11 és folytatásainak rendezője, Steven Soderbergh készítette el a legújabb horrort, Presence címmel, ami olyan jól sikerült, hogy sokan nem bírták végignézni a fesztivál premieren.

A főszereplők Lucy Liu, Julia Fox és Chris Sullivan, de nem az ő karaktereik, hanem egy kísértet szemszögéből látjuk az egész sztorit, ami kifejezetten erős pszichológiai hatást vált ki, felkavaró és impulzív – a kritikusok szerint.

Többen túl feszült állapotba kerültek a horror vetítése alatt, így inkább otthagyták a filmet, és maga a főszereplő, Lucy Liu is azt nyilatkozta, hogy nem gondolta, hogy a végeredmény ilyen hatással lesz rá. A filmet tavaly nyáron forgatták le, mindössze 21 nap alatt.

A történetben egy baljós, belső démonokkal küzdő család (Liu és Sullivan a házaspár) új otthonába költözik, ami szellemjárta. A tizenéves gyerekeket Callina Liang és Eddy Maday alakítják. Az operatőri munka is Soderbergh munkája, aminek különlegessége a hosszú, vágás nélküli percek, ami még feszültebbé teszi a család drámáját.

horror
Forrás: imdb

A szellem (és a néző) tanúja a család összeroppanásának – a lány gyászolja egy barátja elvesztését, az anya a fiát tartja abszolút kedvencének, az apa, aki aggódik egy jogi csatározás miatt –, de aztán minden sokkal mélyebben bontakozik ki és a néző belekerül valamilyen groteszk kapcsolatrendszer feltárásába.

A Presence forgatókönyvét az a zseniális David Koepp írta, aki a Jurassic Park, Mission: Impossible, Pókember filmeken is dolgozott. Az ő neve és Soderbergh egyéni látásmódja garancia az alkotás minőségére. Azt egyelőre még nem tudni, mikor kezdik el forgalmazni a mozik, és egyelőre előzetes sem született hozzá.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: imdb