Finn és magyar textilművészek kiállítása

2022. 01. 07.

Immár hatodik alkalommal startol el a TEXHIBITION textilművészeti kiállítás, ahol idén 21 hazai designer munkája mellett a finn Erja Hirvi alkotásait is testközelből megszemlélhetjük.

A kiállítás célja, hogy a felkért designerek gyártókkal karöltve hozzanak létre olyan prototípus kollekciókat, melyeket aztán a projektben résztvevő tervezők kreatívan felhasználhatnak saját munkáikban, illetve közösen kutatják fel a további értékesítési lehetőségeket. Különböző technológiákkal előállított textilek vonulnak fel a kiállításon: jacquard és nyüstös szövéssel, valamint transzfer és digitális nyomással készült darabok. A TEXHIBITION minden évben vendégül lát egy külföldi textilművészt, aki idén a világhírű Marimekko számára is tervező Erja Hirvi lesz. Nagyvonalú grafikái egyszerre ötvözik a humort, az életkedvet, valamint a természethez fűződő szoros kapcsolatát.

A kiállítás megnyitója 2022. január 8-án 17 órakor lesz a FUGA – Budapesti Építészeti Központban, és január 23-ig vehetjük szemügyre az alkotásokat.

Borítókép forrása: TEXHIBITION / Villányi Csaba