Filmajánló: Új Sissi-sorozat indul karácsonykor

2021. 12. 26.

2021. december 26-án dupla résszel debütál hatrészes, érzelmekkel túlfűtött Sissi című sorozat a reklámmentes Epic Drama sorozatcsatorna műsorán.

Bő 65 évvel a Romy Schneider főszereplésével készült klasszikus filmtrilógia után ez a sorozat új megközelítéssel meséli el Erzsébet magyar királyné történetét. Az alkotók Sissi sokrétű személyiségét akarják megismertetni egy új generációval, és bemutatni, hogyan tudott kitörni ketrecéből.

Példakép – nem csak Magyarországnak

Erzsébet véletlenül lett osztrák császárné és magyar királyné: a nővérét, Ilonát szánták I. Ferenc József nejéül, de egy véletlen találkozás mindent megváltoztatott.

Az új, többek között Ausztriában, Litvániában, Lettországban és Magyarországon forgatott sorozat Erzsébet fiatal éveire összpontosít: hogyan köttetett szerelmi házasságot Ferenc Józseffel, miképp próbált beilleszkedni a merev osztrák udvarba, és miért került folyamatos összetűzésbe anyósával, Zsófia főhercegnével.

Sissi, Erzsébet királyné
Sissi ötudatos fiatal nő / Fotó: SchisCom

Fiatal évei során nem csupán mint feleség és anya próbálta megvetni a lábát az udvarban, hanem a társadalmi-politikai élet szereplőjévé is vált – sokban hozzájárult például ahhoz, hogy a forrongó ellentétek elsimításával 1867-ben megszülethessen a kiegyezés, ezzel pedig az Osztrák-Magyar Monarchia.

Több, mint egy kosztümös dráma

Habár a sorozat pazar díszletekkel és jelmezekkel készült és helyszíneiben is autentikus, a készítők továbbmentek egy egyszerű kosztümös drámán: Sissit magabiztos, modern nőként mutatják be, és olyan, a mai napig aktuális témákat járnak körül, mint a családszeretet, a függetlenség, az öntudat és a szabad akarat.

Sissi, Ferenc József, sorozat
Sissinek sok konfliktusa volt az udvarban / Fotó: : SchisCom

Andreas Gutzeit, a sorozat vezető producere szerint Sissit a 21. század nyelvén mutatják be, és mint mondja, Sven Bohsre rendező „ízlésesen, mégis bátran meséli el Sissi jól ismert történetét, ahol ezúttal a szexualitás is fontos szerepet játszik, ugyanakkor modern megközelítésben mutat be egy politikai nyomás alatt álló nőt.”

A Sissi című sorozatot 2021.december 26-ától vasárnaponként 21 órától dupla részekkel láthatjuk az Epic Drama műsorán.

Nyitókép forrása: SchisCom