Filmajánló: A meglepetés (De surprise)

A téma morbid, a feldolgozása eredeti és elgondolkodtató, az eredmény vicces, a rendező pedig Oscar-díjas – röviden így írhatnánk le A meglepetést.

Bár műfaji besorolása szerint romantikus vígjáték a holland-belga-német-ír koprodukció, valójában nem is annyira romantikus és nem is egészen vígjáték, de kétségkívül szórakoztató az Oscar-díjas Mike van Diem alkotása.

A Meglepetés
Forrás: Port.hu

A film témája nem mondható megszokottnak, morbidnak annál inkább: Jacob van Zuylen, a különc milliárdos rendkívüli módon unja életét. Olyannyira, hogy legszívesebben öngyilkos lenne kastélya kertjében, azonban váratlanul megzavarják, miközben épp felkötné magát. Eredménytelen kísérlete után nem adja fel: megbíz egy erre szakosodott, profi céget, amely ígéretet tesz arra, hogy hamarosan elteszi láb alól. A nem várt fordulat koporsóválasztás közben történik, amikor is Jacob megismerkedik Anneval, aki miatt kihátrálna a szerződésből, erre azonban már nincs lehetőség…

Elképzelhető, hogy a fentiek alapján egy kissé beteg filmnek képzeljük el A meglepetést, valójában azonban egy kedves és elgondolkodtató moziról van szó, amelynek láttán nemcsak a főszereplőben, hanem bennünk is tudatosul: van élet a halál előtt.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

100 km/h-t meghaladó széllökésekre készülhetünk