Barion Pixel Erdőtisztító Túranap a Pilisben – Szemétszedéssel egybekötött séta a természetben – Coloré

Erdőtisztító Túranap a Pilisben – Szemétszedéssel egybekötött séta a természetben

2023. 08. 17.

Október 28-án Erdőtisztító Túranap lesz a Pilisben, melynek során terepfutással és sétával egybekötött szemétszedés a cél.

Az Erdőtisztító Túranapot most először szervezik a Pilisben, amikor is a jelentkezők nem elsősorban magukért, hanem a környezetünkért sétálnak. Különlegességét az adja, hogy nemcsak szemétszedés és túra, hanem verseny is lesz ez egyben. A rendezvény célja, hogy az egészséges életmód mellett a környezetünkre és a fenntarthatóságra is felhívja a figyelmet. A versenyzők kitűzőt és letölthető oklevelet kapnak, miután teljesítik a távot, és ez még nem minden!

Ezért különleges az Erdőtisztító Túranap

A túrázás önmagában élmény, különösen az októberi őszben, amikor még nincsen téli hideg, de a falevelek már kellemesen ropognak a lábunk alatt, a fák pedig csodás látványt nyújtanak. Ekképp a túrázás is főszerepet kap, sőt, ha kedvünk tartja, terepfutásként is tekinthetünk a Túranapra, ugyanis futás közben is van lehetőségünk a szemétszedésre. Több táv közül választhatunk, így 9, 21 és 31 kilométert is megtehetünk. Aki terepfutást tervez, az 21 és 31 kilométer között választhat.

Ha teljesítettük a távot, mindenképpen kapunk egy kitűzőt és egy oklevelet, de ha komolyan vesszük a hulladékgyűjtést, értékes nyereményekre is számíthatunk!

A ,,sok lépéssel a kisebb lábnyomért” mottót kapott túrán kapunk a szemétszedéshez szükséges eszközöket, így kesztyűt és zsákokat is, és ha másért nem, a nyereményekért mindenképpen érdemes odatenni magunkat, és sok szemetet összegyűjteni.

Október 28-án mehetünk az Erdőtisztító Túranapra, és már most nevezhetünk rá! / Kép forrása: Helló Sajtó
Október 28-án mehetünk az Erdőtisztító Túranapra, és már most nevezhetünk rá! / Kép forrása: Helló Sajtó

A sétán túl hasizomra is gyúrhatunk a szemétért való hajolgatással, így a nap végére mi egy-egy kilóval leszünk könnyebbek, az erdőt pedig több kiló szeméttől szabadíthatjuk meg.

Mindenki nyer hát! További információ az esemény Facebook-oldalán található, jelentkezni pedig a Futanet oldalán lehet.

Nyitókép forrása: Pixabay

/szelavi/napijo/erdotisztito-turanap-a-pilisben/