Barion Pixel Teréz anya és Freud rap párbajban osztja ki egymást – Epic Rap Battles of History – Coloré

Teréz anya és Freud rap párbajban osztja ki egymást – Epic Rap Battles of History

2022. 11. 19.

A rap battle vagyis rap párbaj sokaknak ismerős lehet, ha máshonnan nem, akkor a 8 mérföldből vagy James Corden shoműsoraiból. Ezekben – természetesen – élő emberek osztják ki egymást rappelve, egy Youtube-csatorna azonban csavart egyet a sztorin, így született meg az Epic Rap Battles of History.

Peter „Nice Peter” Shukoff és Lloyd „EpicLLOYD” Ahlquist több, mint tíz évvel ezelőtt indították útjára Epic Rap Battles of History névre hallgató Youtube-csatornájukat, melynek alapötlete egyszerű, mégis nagyszerű: mi lenne, ha más-más korban élő, ám valamilyen módon mégis összekapcsolható történelmi személyiségek, hírességek hordanák le egymást a sárga földig, mindezt egy zenei alapra. Az indulás óta több mint kilencmilliárd megtekintést értek el nyolcvannál is több videójukkal, melyben Katniss Everdeentől és Donald Trumptól elkezdve Abraham Lincolnon át John Lennonig rengeteg alak feltűnt már.

Kezdetben az alapító páros játszotta az Epic Rap Battles of History rap párbajainak két résztvevőjét, majd ahogy nőtt az ismertségük és népszerűségük, úgy kértek fel más Youtubereket is (Jenna Marbles, PewDiePie, Lilly Singh stb), sőt! Stand-up komikusok (a Key&Peele-ből ismert Keegan-Michael Key és Jordan Peele) és igazi rapperek (Snoop Dogg, T-Pain) is tiszteletüket tették videóikban.

A legnézettebb tartalmaik közé tartozik Adolf Hitler és Darth Vader szócsatája, Dr. Seuss és William Shakespeare párbaja, Einstein és Stephen Hawking rappelése, és nagyon szórakoztató lett Justin Bieber és Beethoven valamint Mozart és Skrillex összecsapása is. A vicc-faktor mellett jócskán van benne érdekesség és tény is az éppen megjelenő szereplők életéről, munkásságáról – kicsit a Bëlga együttes 2010-es Platina című lemezére emlékeztet, mely 16 olyan dalt tartalmaz, melyben a matematikától a kémiáig dolgoztak fel iskolai tananyagokat, dalban.

Borítókép forrása: Youtube