Elkezdődött a 19. Olasz Filmfesztivál, a MittelCinemaFest

A 19. Olasz Filmfesztivál, a MittelCinemaFest szombaton kezdődött és tíz napon át, november 15-ig tart a budapesti Puskin és Tabán moziban.

November 6-án este a budapesti Puskin moziban Mario Martone filmjével, az idei Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában debütált és több díjat is nyert Itt én nevetek (Qui rido io) című alkotással nyílt meg a 19. Olasz Filmfesztivál.

A Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Cinecittà közös rendezvényén olyan friss, olasz filmeket láthatunk – eredeti nyelven, magyar felirattal –, mint a Rácsokon túl (Toni Servillo főszereplésével), a Könyvesbolt Párizsban Sergio Castellitto rendezésében és főszereplésével, a Locarnóban díjazott A legionárius, vagy az idei Velencei Fesztiválon bemutatott és Torontóban is nagy sikert aratott Latinamerika.

Két, a Cannes-i Filmfesztiválon debütált alkotás is szerepel a kínálatban: a Parányi test, illetve A királyrák legendája. Utóbbi Alessio Rigo de Righi és Matteo Zoppis elsőfilmesek nevéhez kötődik, a produkciót november 10-én vetítik majd.

A filmfesztivál hangulatáért kattints az alábbi videóra:

Borítókép forrása: MittelCinemaFest2021

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A sikeres nők hét szokása